Saygıyla, Rahmetle Anıyoruz

Saygıyla, Rahmetle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84.yıl dönümü dolayısıyla Akçaabat’ta çelenk sunma ve anma töreni düzenlendi.

 

 

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Akçaabat Protokolünün üyeleri, Daire Amirleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaymakamlık Makamının ve Başkanlık Makamının Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Tören alanı çevresindeki vatandaşlar da siren sesi ile birlikte saygı duruşuna katıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. 

 

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenin ardından Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğünce Erol Günaydın Sanat Merkezinde program yapıldı.

 

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Atatürk’ün Hayatından kesitler sunan video gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu, Gençliğin Ata’ya cevabı ile devam eden program 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Akçaabat genelinde düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

 

Dereceye giren öğrencilere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin ödüllerini verdi.

 

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı boyunca imza attığı nice zaferlerin, vatan sevgisiyle yürüttüğü mücadelenin ve bu mücadele neticesinde şanlı ulusumuza bıraktığı fikri mirasın doğru anlaşılması bakımından 10 Kasımların anlamı büyüktür. Bu nedenle bugün ulusumuz için yalnızca bir matem günü olmanın ötesinde, bizlere emanet edilen mirasın değerini bir kez daha anlama ve onu daha ileri taşıma kararlılığımızı ortaya koyma günüdür. Bizler de Atamızın ve silah arkadaşlarının hatırası önünde saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün, onu ve fikirlerini tekrar anlamak ve anlatmak üzere bir arada bulunuyoruz. Yaşamında ülkesi ve milleti için büyük hizmetlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk, milletine olan sonsuz inancı, vatan sevgisi, askeri ve siyasi dehasıyla sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın derin saygıyla andığı bir liderdir. Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hareketinin mimarı olan Atatürk, kahraman ecdadımızla imza attığı askeri zaferin ardından bizlere bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi kazandırdı. Bugünse fikirleri ilkeleri ve ileri görüşlülüğü ile yarınlarımıza ışık tutmaya devam ediyor. Şüphesiz ki bugün, Türk ulusunun en asli görevi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu şanlı mirasını yaşatmak ve yüceltmektir. Bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. seneidevriyesinde büyük bir saygı ve minnetle yâd ediyor, milletimizin bekası uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

14.jpg1-5.jpg8-2.jpg12.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler