Savaştan Kaçtı Akçaabat'ta Evlendi

Ukraynalı Geline Trabzon’da Görkemli Düğün

 

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Trabzon’a yerleşen Onufriienko ailesinin kızları Mediia, gerçekleşen bir köy düğünü ile hayatını Trabzonlu Mehmet ile birleştirdi.

Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle 1,5 yıl önce Trabzon’un Akçaabat ilçesine gelerek yerleşen Onufriienko ailesinin kızları Mediia, spor yaparken tanıştığı Mehmet Aydın ile yapılan bir köy düğünü ile hayatlarını birleştirdi.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Erikli mahallesinde gerçekleşen düğün törenine kızın babası Bolodymyr katılamazken, anne Nadiia Onufriienko kızının düğününde hem kemençe eşliğinde horon tepti hem de erikdalı oynadı.

Halı Sahada Tanışmış

Damat Mehmet Aydın, Mediia  ile spor yaparken tanıştığını ve arkadaşlık sonrasında evlenmeye karar verdiklerini söyledi.  Damat Mehmet Aydın “Halı sahada yürüyüş yaparken Mediia ile tanıştım. Sonra  Ukrayna’dan savaş nedeniyle Akçaabat’a geldiğini öğrendim. Evlilik kararı sonrasında bir kır düğünü yapmak istedik. Eşimin sadece yakın olarak annesi ve birkaç yakın arkadaşı düğünümüze katılabildi. Ama biz onların kendilerini yalnız hissetmemesi için elimizden geleni yaptık” dedi.

Gelin Mediia ise Trabzon’un çok sevdiğini belirterek “düğün çok güzel oldu. Ben de çok mutluyum. Türkiye çok güzel. Düğünüme annem Ukrayna’dan gelerek katıldı. Burada birkaç Ukraynalı arkadaşım da düğünüme geldi. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

ukraynali-gelin.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler