Trabzon Vilayetinde Savaş Ve Göç

Trabzon Vilayetinde Savaş Ve Göç

Trabzon Vilayetinde Savaş Ve Göç (1914-1918)’ Konulu Konferans Düzenlendi.

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü münasebetiyle Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde ‘Trabzon Vilayetinde Savaş ve Göç (1914-1918)’ konulu konferans düzenlendi.

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, belediye daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’in konuşmacı olduğu konferansta savaş yıllarında Akçaabat’ın durumu, savaşta yaşananlar, şehrin savunması, göç olayları, göç sebebiyle azalan nüfus, göç ederken yaşananlar ve Akçaabat’tan göç edenlerin izlediği güzergah gibi konular anlatıldı.

 

Konferans, katılımcıların soruları ve cevaplarla sona erdi. Konferans sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, “Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e bilgi paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Akıcı ve etkileyici üslubuyla bizi savaş yıllarına götürdü. Savaş, tek başına çok büyük ve zor bir olay. Savaşın üzerine bir de göç eklenince o yıllarda insanların yaşadıkları zorluklar kat kat artıyor. O dönmelerde genç erkek nüfus cephedeydi. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar geride kalanlardı ve göç etmek zorundaydılar. İnsanların yerinden yurdundan, vatanından toprağından ayrılmak zorunda kalması hangi açıdan bakarsanız bakın zordur. Vatanımızın her karışı büyük fedakarlıklar ve mücadelelerle elde edildi; korundu. O dönemlerde savaşarak cephede koruduğumuz vatanımızı günümüzde çok okuyarak, bilime ve teknolojik gelişmelere önem vererek korumalıyız. Gençler, gelecek size emanettir.” Dedi.

 

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, konuşmasının ardından Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Çiçek’e plaket takdim etti.

17 Şubat Akçaabat’ın düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü etkinlikleri Akçaabat Belediyesi Resim Galerisi'nde yapılacak olan resim sergisiyle devam edecek.

6-001.jpg8-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler