Sanat Akademisi'nden Açık Hava Performansı

Sanat Akademisi'nden Açık Hava Performansı

Akçaabat Belediyesi’nin sanatsal kursları tek çatı altında toplayarak oluşturduğu Sanat Akademisi’nde faaliyet gösteren kurslar, unutulmaz bir geceye imza attı.

AKÇAABAT’TA SANAT AKADEMİSİ’NDEN AÇIK HAVA PERFORMANSI

Akçaabat Belediyesi’nin sanatsal kursları tek çatı altında toplayarak oluşturduğu Sanat Akademisi’nde faaliyet gösteren kurslar, unutulmaz bir geceye imza attı.

Sanat Akademisi bünyesinde yer alan kurslarda eğitim gören kursiyerler ve öğretmenleri, açık havada canlı performanslar sergilediler.

İlk sezonun sona ermesiy sebebiyle düzenlenen sanat dolu gecede halk oyunları, resim, fotoğrafçılık, bağlama, keman, yöresel zurna, piyano ve kemençe gibi branşlarda eğitim alan kursiyerler sezon boyunca öğrendikleri her şeyi ortaya koyarak herkesi büyülediler.

Sanat Akademisince düzenlenen Sanat Gecesinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yediden yetmişe tüm Akçaabatlı hemşehrilerimizi gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle kucaklamaya özen gösteriyoruz. Sanat, Medeniyetler beşiği kadim şehrimizin genlerinde mevcuttur. Biz de zaten mevcut olan bu zengin sanatsal dokuyu, düzenlediğimiz kurslarla hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Yıl içerisinde rutin aralıklarla açtığımız sanat kurslarımızı artık tek çatı altında topladık ve Akçaabat Sanat Akademisi’ni oluşturduk. Sanat Akademimizde Halk Oyunları, İngilizce, Piyano, Bağlama, Resim, Keman, Fotoğrafçılık, Kemençe ve Yöresel Zurna olmak üzere 9 farklı branş yer alıyor. Bu kurslarımızda eğitim alan çocuklarımız ve gençlerimiz, bir sezon boyunca kendi branşlarında öğrendikleri her şeyi bu gece bizlerle paylaştılar; hünerlerini sergilediler. Her biri çok başarılı ve çok yetenekli. Hem kursiyerlerimizi hem de eğitmenlerimizi kutluyorum. Bu gecenin organize edilmesinde emeği geçen herkese ve kursiyerlerimizin kıymetli ailelerine teşekkür ediyorum. Kültür, Sanat ve Turizm şehri Akçaabat’ımız için Akçaabatlılarımızın yararına olan her işi yapmaya özenle gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın “2053 vizyonumuzun taşıyıcısı eğitim ve kültür olacaktır.” İfadeleri doğrultusunda ülkemizin 2053 vizyonuna Akçaabat’tan tam destek verdiğimizi bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim. Şehrimiz için daha yapacak çok işimiz var. Gönlümüzde Akçaabat sevdası ile çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Sanat Akademisi, 2. Sezon çalışmalarına Ekim Ayı itibariyle yeniden başlayacak.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler