Rus İşgali ve Muhacirlik Konferansı

Rus İşgali ve Muhacirlik Konferansı

Rus İşgali ve Muhacirlik Konferansı

Akçaabat’ın Kurtuluş Yıl Dönümünde “RUS İŞGALİ VE MUHACİRLİK” Konferansı.

Akçaabat Belediyesi’nin 17 Şubat Akçaabat’ın Kurtuluş Günü münasebetiyle düzenlediği ve KTÜ Öğretim Görevlisi Veysel Usta’nın konuşmacı olarak katıldığı "Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Muhacirlik" konulu konferans Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konferansa; Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, İlçe Jandarma Vekili Jandarma Yarbay Beşir Açar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Akçaabat Belediyesi Birim Müdürleri, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Alper Kalkışım, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,okul idarecileri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

b2-002.jpg

Akçaabat Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşan KTÜ Öğretim Görevlisi Veysel Usta; muhacirlik, yağmacılık ve tarihi eser kaçakçılığı, propagandanın gücü ve Rus işgali konularında bilgi paylaşımında bulundu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 1914’te Türkiye’yi işgal eden dış güçlerin bugün de aynı emellerle bu toprakları karıştırmak için hareket ettiğini söyledi.” Bugünkü programımız da aslında geçirmekte olduğumuz sürecin, tarihte tezahür ettiği halini ele aldık. 1914’te hangi emeller uğruna bu topraklara gelinmişse, bugün aynı güçler aynı emeller uğruna bu topraklarda bir şeyler yapmak istemektedirler.” şeklinde konuştu.

Konferans bitiminde Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen KTÜ Öğretim Görevlisi Veysel Usta’ya plaket takdim etti.

b3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler