Rektör Danışman Oldu

Rektör Danışman Oldu

Antalya eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın danışmanı oldu.

Tonbul’un daha önce o koltukta oturan, yine Antalya’nın eski Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın yerine atandığı öğrenildi. Arslan, geçtiğimiz yerel seçimlerde Ak Parti’den Sivas’ın Gürün İlçesi’ne belediye başkanı adayı olunca bu görevinden de fiilen ayrılmıştı.

CEMİL TONBUL KİMDİR?

Cemil Tonbul, 10 Mayıs 1964 yılında Trabzon ili Akçaabat ilçesi Kirazlık Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon ili Akçaabat ilçesinde tamamladı. 1985 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden, 1986 yılında ise Polis Akademisi'nden mezun oldu.

1986′da Polis Akademisi’nden mezun olan Tonbul sırasıyla, Asayiş Daire Başkanlığı, Muş ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında çalıştı.

Azerbaycan Bakü Büyükelçiliği Güvenlik Ataşeliği yaptı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda görev alan Tonbul, polis başmüfettişliği de yaptı.

EGM Özel Harekat Daire Başkanı iken 8 Ocak 2014 tarihinde Antalya İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında Antalya’da emniyet müdürü olan Tonbul, Eylül 2017’de 56 emniyet mensubu ile birlikte emekliye sevk edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler