Refüjler Büyükşehire Devredildi

Refüjler Büyükşehire Devredildi

Refüjler Büyükşehire Devredildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri ile basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

 

TEDBİRLERE AZAMİ RİAYET ETMELİYİZ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aralık ayı toplantılarında sadece gündem maddelerini görüşmek istediklerini belirten Başkan Zorluoğlu, Meclis üyelerinin de bu konuda olurunu aldı. Salgın nedeniyle hem ülke hem şehir olarak çok hassas bir dönemden geçildiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Yaşamımızın her alanında bu hastalıkla ilgili tedbirlere azami riayet etmemiz bir zarurettir. O bakımdan Meclis toplantılarımızda da elimizden geldiğince bu hassasiyeti yansıtmak durumundayız. Meclisimizin de uygun görmesi halinde bu ay yapacağımız toplantılarda sadece gündemi görüşmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

3 YENİ ATAMANIN 2’Sİ KADIN

Kanuni bir zorunluluk olarak Büyükşehir Belediyesinde yapılan yeni atamalarla ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesinde yönetici atamalarında Belediye Başkanının ilk toplantıda Meclis’e bilgi verme zarureti vardır. Bu noktada, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığında bir değişikliğe gittik. Eski başkanımız Süleyman Aydın’ın yerine Vergi Müfettişi İdris Aktaş’ı atadık. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığında eski başkanımız Davut Çelik’in yerine Hanife Yetim’i görevlendirdik. 1. Hukuk Müşavirliğinde de vekaleten görev değişikliğine gittik. Eski Başkan Vekilimiz Avukat Kubilay Ay’ın yerine, Avukat Emine Usta’yı 1. Hukuk Müşaviri olarak görevlendirdik. Burada dikkatten kaçmaması gereken husus, 3 atamamızın ikisinin kadın olmasıdır. İnşallah bu arkadaşlarımız bize güç katacak ve daha kaliteli, daha etkin hizmet sunma yarışında bizlere önemli destek vereceklerdir. Daire başkanlığı görevinden alınan Süleyman Aydın, Davut Çelik ve Kubilay Ay’a bu zaman kadar yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Yine ekibimizin bir parçası olarak bizimle çalışmaya devam edecekler” dedi.

 

Meclis gündeminde yer alan Akçaabat Kavaklı ile Yıldızlı arasında bulunan ve Karayolları sorumluluğunda bulunan orta refüjlerin peyzaj bakım ve düzenlemelerinin Büyükşehir’e devredilmesi mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Murat Zorluoğlu “Akçaabat Belediyemizin talebi ve bizim de bu zarureti görerek böyle bir karar alıyoruz. Şu anda biz zaten şehrin ana geçiş güzergahında Büyükşehir Park Bahçeler olarak orta refüjün bakım ve onarımını yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizden beri söylediğimiz Akçaabat’ın da metropol bir ilçemiz olarak, şehrin ortasından geçen karayolundaki refüjün  devralınmasını ve bakım ve onarımını büyükşehir tarafından yapılmasını yönünde inisiyatif aldık” dedi.

murat-zorluoglu-trabzon-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler