Ramazan Pidesi Zamlandı

Ramazan Pidesi Zamlandı

Ramazan Pidesi Zamlandı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla en çok merak edilen konulardan biri de Ramazan Pidesinin fiyatı oldu. 

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI  ŞAŞIRTTI

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada her zaman halkın yanında olduklarını ifade ederek esnaflarla yaptıkları istişarede bu yıl pideye zam yapmama kararı aldıklarını açıklamıştı. İlik, Trabzon’da 500 gram susamlı Ramazan Pidesinin fiyatının da geçen seneki fiyatla aynı 5 TL’den satılacağını açıklamıştı. 

575 GRAM PİDE 500 GR'A DÜŞÜRÜLDÜ
Ancak Trabzon’da Ramazan Pidesinin fiyatları ve gramajları geçen sene ile karşılaştırıldığında ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Geçen yıl 575 gramdan, 5 TL’ye satılan Ramazan Pidesinin bu yıl 500 grama indirilip 5 TL’den satılacağı anlaşıldı. 

ZAM  DEĞİL GRAMAJ AYARI!
Yaşanan bu durum Ocak ayında ekmeğe yapılan gizli zammı hatırlattı. Hatırlanacağı üzere Trabzon’da Ocak  ayında ekmeğe de gizli zam yapılmıştı. İl genelinde 2 TL fiyatla satılan 280 gramlık ekmek, yine aynı fiyatta kalmış ancak gramajı 230’a düşürülmüştü. Ramazan pidesinde aynı yol izlenirken, geçen sene 575 gramdan 5 TL’ye satılan Ramazan Pidesi, bu yıl 500 grama düşürülerek yine aynı fiyattan satılacak.  

 

firin.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler