Pulathane'de Sona Doğru

Pulathane'de Sona Doğru

Trabzon’un ikinci büyük ilçesi olan ve yerli yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen Akçaabat İlçesinin ulaşımını rahatlatacak olan Pulathane Bulvarındaki inşaat çalışmalarında sona gelindi.

 

Akçaabat Pulathane Bulvarı’nın önemli geçiş noktalarından biri olan Harmancık Kavşağı, hizmete açıldı.

Şehir içi trafik yükünü büyük oranda rahatlatan Pulathane Bulvarı’nda, Harmancık Kavşağının da hizmete açılmasıyla birlikte Yaylacık Mahallesi ve Yeni Mahalle arasında kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu.

Hem şehir içi hem de şehirlerarası trafiğin rahatlaması için şehrin güneyinden alternatif yollar oluşturulduğunu dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Pulathane Bulvarı marifetiyle Akçaabat’ta kesintisiz ulaşımın sağlanmasındaki en büyük adımı tamamladıklarını dile getirdi. Başkan Ekim, bulvarla ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı; “2019 yılında göreve geldiğimizde Pulathane Bulvarının inşaatı %10 seviyelerindeydi. Hamdolsun bugün Pulathane Bulvarının %90 oranında tamamlanmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Hâlihazırda Pulathane Bulvarı’nda asfaltlama ve kavşak çalışmaları tamamlandı. Kireçhane Mevkii-TOKİ kavşağı, Çolaklı kavşağı ve Harmancık kavşağı da tamamlandı. Böylelikle Yaylacık Mahallesi’nden Yeni Mahalle’ye kadar Pulathane Bulvarı’nda kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu. Pulathane Bulvarı’nın Derecik Vadisi ve Düzköy Vadisi arasında kalan alan yani Yıldızlı ve Söğütlü geçişleri aktif olarak kullanılmaktadır. Yaylacık Mahallesi (Osmanbaba) Kavşağı da tamamlandığında Yıldızlı Mahallesi’nden giren bir araç Yenimahalle’ye kadar şehrin içine uğramadan gidebilecek. Bu yolun da şehir içi trafik yükünü %55-60 azaltması hedefleniyor. Her alanda olduğu gibi ulaşım konusunda hizmet ve eser siyaseti düsturu ile ilçemize kazandırılan bütün yatırımlar ve çalışmalar için, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti il ve ilçe başkanlarımıza, bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum".

akcaabat-pulathane-bulvari-bitiyor.jpg

akcaabat-pulathane-bulvari.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler