Pişmanlığını Böyle Anlattı

Pişmanlığını Böyle Anlattı

Düzköy'de yok yere ağabeyini öldüren katilin pişman olduğunu şu cümlelerle dile getirdi; “Ne kadar husumet olsa da ağabeyimi öldürmek istemezdim”.

Trabzon’da yok yere ağabeyini öldüren katilin pişman olduğunu şu cümlelerle dile getirdi; “Ne kadar husumet olsa da ağabeyimi öldürmek istemezdim”.

CİNAYETİN AYRINTISI İFADELERDE ORTAYA ÇIKTI

Trabzon’un Düzköy ilçesinde Çal Camili mahallesinde 22 Kasım 2020’de yaşanan kardeş cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktı. Aralarında uzun yıllardır anlaşmazlık bulunan kardeşlerden biri yok yere mezara, diğerini ise cezaevine girdi. 

 Ali Kemal Kaçağan’ı (70) öldürdüğü için tutuklanan üç çocuk babası Mehmet Kaçağan (64) sorgusunda yaşadıklarını ayrıntılı olarak anlattı. Mehmet Kaçağan geçen yıl Almanya’da emekli olduğunu ve yılın 6 ayına Trabzon’da geçirdiğini söyledi. Jandarma katilin yanı sıra cinayetin görgü tanıklarının ifadesine başvurdu.

AĞABEYİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ İÇİN PİŞMAN OLDU 

Ağabeyini öldüren Mehmet Kaçağan, “Ağabeyime 1979 yılanda borç verdim. Bu nedenle borçtan kaynaklı aramızda husumet vardı. Olay günü eşimle eve girerken arkadan geldi. Evin yanına yaptığım odayı neden yaptığımı sordu. Ortak mala yaptığımı söyledim Ortaklığı bitirmek istedim. Yakamdan tuttu tekme attı. Üstümü yırttı. Küfür etti. Yere düşünce taşla başıma vurdu. ‘Arabaya gidip, geliyorum’ dedi. Bende dolapta bulundurduğum ruhsatsız tabancamı alıp nişan almaksızın ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Ben kendisini öldürmek için ateş etmedim. Sadece kendimden uzaklaştırmak ve daha fazla birbirimize zarar vermeyelim, korksun gitsin diye ateş ettim. Yaşanan bu olaydan dolayı çok pişmanım. Aramızda ne kadarda husumet olsa da ağabeyimi öldürmek istemezdim” dedi.

AĞABEY KATİLİ KOMŞU ÇİFTİ TEHDİT ETMİŞ

Mehmet Kaçağan, cinayetin ardında olay yerine gelen ve kendisine  ‘mal için değer miydi’ sözünü sarf eden A.P. ve N.P. karı koca çifti, “Bir daha ki kurşun kime gelir bilinmez” diye tehdit ettiği iddia edildi. A.P. ve N.P. adlı çiftin bu şekilde tanık olarak ifade vermesine rağmen ağabey katili bu suçlamayı reddetti.  Tanık olarak ifade veren Mehmet Kaçağan’ın eşi N.K. ise, “Eve girerken Ali Kemal arkamızdan evimize girdi.  Eşimle tartışmaya başladılar. Bir süre sonra kavga ederek evden dışarıya çıktılar. Ben arkalarından dışarı çıkana kadar silah sesi geldi. Dışarı çıktığımda eşimin başından kanlar geliyordu. Ali Kemal’in ise yerde hareketsiz şekilde yattığını gördüm. Eşime kızdım. Korkuyla eve girdik. Bu olayın asıl temeli eşim ile abisi Ali Kemal'in aralarında yıllardır arazi anlaşmazlığından dolayı husumeti olmasıdır” dedi. Bu arada saldırıda hayatını kaybeden Ali Kemal Kaçağan’ın oğlu M.K. ise babasıyla amcası arasında arazi yüzünden husumet olduğunu belirterek, amcasının sık sık ailesini tehdit ettiğini ve iftiralar attığını söyledi. Olay yerinde yapılan incelemede 9 adet boş kovan bulan jandarma, dosyayı savcılığa teslim etti. Savcılığın kasten öldürme suçundan başlattığı soruşturmanın halen sürdüğü öğrenildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler