Pehlevan'dan Sert Tepki

Pehlevan'dan Sert Tepki

Pehlevan'dan Sert Tepki "Maalesef lüks salanda, yapmış olmak için yapılmış bir toplantı"

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, Herkes Kaybeder başlığı ile yayımladığı açıklamada,  Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) 4T-2S (TARIM_Ticaret_Turizm_Teknoloji-Sanat_Spor) “Türkiye’de Tarımın Bugünü ve Geleceği” adlı toplantıyı sert bir dille eleştirdi. Pehlevan Açıklamasında şunlara yer verdi. Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) 4T-2S (TARIM_Ticaret_Turizm_Teknoloji-Sanat_Spor) “Türkiye’de Tarımın Bugünü ve Geleceği” adlı toplantıları 25 Şubat 2022 tarihinde yapıldı. Düşünce bakımından geleceği planlayıp ve geleceğe ışık olabilecek proje. Maalesef lüks salanda, yapmış olmak için yapılmış bir toplantı. Üretecinin, sahada çalışan teknik elemanın, çiftçi örgütlerinin olmadığı bir toplantının çıktıları sahada nasıl vücut bulacak!

Geçmiş yıllarda olduğu gibi gelenek değişmedi. Tarımla ilgili projelere, açılışlara konferanslara ve diğer ilgili programlara ne hikmetse tarımsal üretimin ve üreticinin her aşamasında yanında bulunan Ziraat Mühendisleri Odasını izleyici olarak dahi davet etmeyen düşünceyi kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyorum.

Sadece işi üreticinin ürettiğinden aracılık yaparak para kazanmak olan kurumların, üreticinin ne zor şartlarda üretim yaptığına bakmadan, kendi firmalarının sürdürülebilirliğine odaklanan ticari işletmelerden ve örgütlerinden bundan fazlasını beklemek zaten olmazdı. Sizler o süslü ve sıcak salonlarda toplantı yaparken, üretici zor doğa koşullarında fındık bahçesinde bin bir emekle sizin için üretime devam ettiğini unutmayın!

Tek taraflı kazan kazan olur ise, bu sürdürülebilir bir üretim modeli olamaz. Üretici kazanç sağlayamazsa üretimi bırakır, ihracatçıda satacak ürün bulamaz.

Sonuç olarak; herkes kaybeder!!!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler