Paydaşlarla Eğitim Sohbetleri

Paydaşlarla Eğitim Sohbetleri

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün etkinlikleri arasında yer alan “Paydaşlarla Eğitim Sohbetleri”nin bu ay konuğu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selahattin TURAN idi.

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün etkinlikleri arasında yer alan  “Paydaşlarla Eğitim Sohbetleri”nin bu ay konuğu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selahattin TURAN idi. Akçaabat Kültürpark’ta konuşan Turan, yönetici, öğretmen ve velilere “Geleceğin Okulu, Umudumuz Sonumuz Olmasın” konusunda seminer verdi. Turan, Mevlana’nın; “Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni, eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni.” sözüyle başladığı konuşmasında bir kurumun ve okulun başarılı olmasında başındaki yöneticinin çok önemli olduğunu belirtti.

"Bugünün sorunları geçmişimizin çözümlerinden kaynaklanır" diyen Prof. Dr. Selahattin Turan, "Gelecekten kaçmamız teorik olarak mümkün değil, gelecek mutlaka gelecek, gelecek merkezli düşünmeyi önemsememiz gerekir. Zamanı iyi kullanmalısınız, zamanı iyi kullanmadığınızda tükenen siz olursunuz” dedi. Gelmiş ile gelecek zamanı birlikte şimdiki zaman olarak niteleyen Turan, sonradan yapılacak bazı şeylerin kişi açısından önemsiz olduğunu vurgulayarak, "Yapıyorsan hizmeti şimdi yap, iyi eğitim sunacaksan şimdi sun çünkü ben yarın olmayacağım" dedi.

Türkiye'de Avrupalılaşalım özleminin kökünde rahatlaşalım anlayışının olduğunu kaydeden Turan, "Çok çalışmadığınızda bir yere varmanız mümkün değil, bizim açımızdan stratejik amacımız, bilgi toplumu olmak olmalıdır. " şeklinde konuştu. Bilgi teknolojilerindeki gelişmelere dikkat çeken ve dünyanın giderek daha da sanallaşacağını ve bu sanallaşan dünyada bilginin gizlenmesinin değil paylaşımının önemini vurgulayan ve ABD'de Üniversitelerin bilgi paylaşımını örnek gösteren Turan, bilgi paylaşımına çeşitli örnekler vererek, "Bilgiyi biriktirenler değil, paylaşanlar kazanıyor. Dünya bilgiyi paylaşıyor. Bizde paylaşmalıyız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler