Parisli Kadınların Trabzon Hayranlığı

Parisli Kadınların Trabzon Hayranlığı

Parisli Kadınların Trabzon Hayranlığı

Fransa'da faaliyet gösteren Türk Kadın Dernekleri üyeleri  Karadeniz Turunda Akçaabat'a uğradı.

Fransa'nın Paris kentinde  faaliyet gösteren Türk kadın dernekleri üyeleri  turistik gezi amacıyla çıktıkları Karadeniz turunda Akçaabat'a uğradı. Akçaabat'ta tarihi Ortamahalle'yi de ziyaret eden kadınlar,  Karadeniz'in görmeye değer bir bölge olduğunu ifade ettiler.

Tur kapsamında Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur'un davetlisi olarak Trabzon'a gelen kadınlar,  Karadeniz insanının misafirperverliğinden memnun olduklarını ifade ettiler.

Tur ile bilgi veren Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, Paris'te yaşayan kadın derneklerinin her yıl bir bölgeye turistik gezi düzenlediklerini ve bu yıl davet üzerine Kadareniz'e geldiklerini belirtti. Cumur "Paris'te bulunan Türk kadın derneklerinin böyle bir gezi güzenlediklerini bize bildirdiler ve bizlerde onlara burada destek olmaya çalıştık. 82 kişilik bu kafileyi Trabzon'umuzn tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduk. Burada bizlere destek olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Arsin belediye Başkanı Erdem Şen'e teşekkür ediyorum" dedi.

Geziye, Paris'te faaliyet gösteren  Hanımeli Derneği, Fransız Türk Kültürel Derneği ve Baveus Kültür Derneği üyeleri'nin yanı sıra 3 kişi de Kolombiyalı turist yer aldı.

Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu ise gösterilen ilgiden kadınların son derece mutlu olduklarını ifade ederek geziye destek olan herkese teşekkür etti.

Baveus Kültür Derneği Başkanı Aysun Otkunlu, Karadeniz'in muhteşem bir doğa olduğunu ve bu güzelliği her yerde anlatacağını ifade etti. Otkunlu "Karadeniz'e ilk defa geliyorum. Muhteşem bir doğa zenginliği var. Her gittiğim yerde bu güzelliği anlatacağım" dedi.

Geziye katılanlar Akçaabat Ortamahalle gezisinin ardından, Akçaabat Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı yemekte Akçaabat Köftesi ikram edildi. Körfez Köfte'de gerçekleşen yemeğe; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ve Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur katıldı.

ado_8612.jpg

ado_8627.jpg

ado_8637.jpg

untitled-1-008.jpg

ado_8665.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler