Pandemi Toplantısı

Pandemi Toplantısı

Akçaabat’ta pandemi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Akçaabat’ta pandemi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde muhtarların da katılımıyla pandemi değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Orhan Sırma,  Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, salgınla topyekin mücadele edilmesi gerektiğini ve herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesiyle bu salgınla baş edebileceklerini ifade etti.  Vali Ustaoğlu, devletin pandemiyi yenmek için her türlü çalışmayı yaptığını ve buarada vatandaşlarada önemli görevler düştüğünü belirtti. En çok zorlandıkları olayın temaslıların bildirilmemesi olduğunun altını çizen Vali İsmail Ustaoğlu “pozitif vaka çıkan birisine soruluyor. Son 48 saatte kimler ile temas ettin diye soruyoruz.  Hiç kimse ile temas etmedim diyor. Sanki uzaydan zembille indi. Son 2 gün odada mı kaldın. Bu mümkün mü. Vatandaş temaslı kişileri söylemeyince virüslü kişiler ortamda dolaşmaya devam ediyor ve virüsün çoğalmasına neden oluyor. Birkaç gün sonra bu temaslılar da hasta oluyor. Buradan sizden istirham ediyoruz. Temaslı olan kişileri muhakkak bildirilmesi gerektiği bilinmesi lazım. Bu bizim en kırılgan noktamız. Bu konuda sizlerin desteğini istiyoruz” dedi.

Bizi Bekleyen En Büyük Risk Ramazan Ziyaretleri

Vali İsmail Ustaoğlu “Akraba dost ziyaretleri bizim en ciddi risk alanlarımız. Bizi bekleyen en büyük risk ramazandaki iftar sofraları. En büyük sıkıntımız kapalı ev ortamında maskelerin çıkartılarak toplu iftar yapılması. Dışarıdan eve gelenler sonrasında bakıyorsun o evden 3-5 kişinin vaka olduğu anlaşılıyor. Ramazan ayı için sizden istirhamımız mahallerinizde vatandaşları uyararak bu ramazan ayını biraz sevdiklerimizden uzakta yaşayalım” dedi.

Akçaabat’tan Pozitif Vaka Rize’ye Gitti

Dün Rize valimiz ile görüştüm. Pozitif bir Akçaabatlı kişi Rize’de yakalandı. Tabiri caiz ise canlı bomba gibi bir şey. Bu adamın kaç kişiyle oturup kalkacağını bilemeyiz. Sonra vakalarda patlama yaşanıyor” dedi.

Akçaabat’ın güncel durumu ile ilgili de Dr. Muhammet Ali Yılmaz, muhtarlara bir sunum gerçekleştirdi.

akcaabatta-pandemi-toplantisi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler