Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları'nın üçüncüsü Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı.Hamamizade İhsan bey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma toplantısı birlik başkanı  Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

 7 İL VE 102 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

Toplantıya ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'in interaktif olarak katıldığı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin belediye başkanları ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin katıldı.Toplantıya Akçaabat Belediyesi Başkanı Osman Nuri Ekim'de Katıldı.

a3.jpg

FATMA ŞAHİN ; “YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Koronavirüsü yaşıyoruz ve dolaysıyla buradan çıkarmamız gereken çok önemli sonuçlar olduğuna da inanıyoruz. Herkesin huzurlu ve mutlu yaşadığı bir dünya istiyoruz. Yapacak çok işimiz var. Yeniden dünyayı kodlamazsak emanet olarak toprağı suyu havayı koruyamazsak insanı koruyamayız. Böyle bir dünya düzeninde ülkemizle ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz.
Hepimizin insanlığa karşı borcu var. Su yönetimi en önemli başlıklardan bir tanesi, kuraklık en önemli sorunlardan bir tanesi. İyi yönetilmezse su yönetimi daha kötüye gidilebilir. Bir şehrin fırsatlarını iyi kullanmamız lazım. Bölgesel kalkınma var artık. Toprağı korurken teknolojiyle birleştirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızla konuşurken dedik ki şehir nasıl akıllanır. Şehir teknoloji ile birleşirse şehir akıllanır dedik. 2014 te keş para ile ulaşım sağlanırken 3 yılda parayı kaldırdık ve Gaziantep kartı getirdik. Sadece sistemi kurmak gerekmiyor yetişmiş insanı da bulmak gerekiyor.

Pandemiden çıkardığımız dersle yeni dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri alacağız. yerel kalkınma çok önemli. Kalkınma yerelde başlıyor. Karadeniz’in emrindeyiz, insanının emrindeyiz." dedi.

a4.jpg

a1.jpg

a2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler