Pamukoğlu Akçaabat'a Uğradı

Pamukoğlu Akçaabat'a Uğradı

Trabzon mitingi sonrası ilçemize uğrayan Pamukoğlu ve diğer partililer Cemilusta Köfte Salonu’nda Akçaabat köftesi yedi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 1950'lili yıllarda döşenen Suriye sınırındaki mayınların bugün beşte ikisinin ancak kaldığını savundu.

Pamukoğlu, partisince Trabzon Belediyesi önünde düzenlenen mitingte Trabzon ve çevre illerden gelen az sayıdaki partiliye seslendi. Konuşmasında son günlerde büyük tartışmalara neden olan mayın konusuna değinen Pamukoğlu, "Durdular durdular bir mayın meselesi çıkarttılar. Hiç bir şeyi beceremedikleri gibi mayın işini de beceremediler. Ona mı verilim buna mı verilim. Hangi yabancı şirketle anlaştılarsa ona verecekler. Bu milletin ona buna verecek parası yok. Bu mayıncılar ortaya dökülmeden ben iki ay önce Kilis ve Gaziantep'in sınır köylerindeydim. Orada köylülerle konuştum. 50'li yılların ortalarında Türk ordusunun döşediği mayınların bugün beşte üçü yok. Kaçaktı, şu bu her sebeple patlamış. Beşte beş emek parası verecek, adam beş mayın yerine iki mayın temizleyecek." diye konuştu.

 

 

Türkiye'de hukuk sisteminin tam bağımsız olmadığını savunan Pamukoğlu, bu topraklarda hukuk sistemini gerçek anlamda kendilerinin hayata geçireceklerini savundu. Pamukoğlu, "Yani Adalet Bakanlığı nezdinde Yüksek Hakim ve Savcılar Kurulu, başında bakan, yanında müsteşarı bunları kaldıracağız. Bir şey daha yapacağız. YÖK ve RTÜK denen bir saltanat var. 12 Eylül artığı bu iki kurumu da ortadan kaldıracağız." dedi.

 

Devletin güvenliği sağlayamadığı iddiasında da bulunan Pamukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Roma'dan beri bir kafa vardır; 'halk ve millet devlet içindir' diye. Devleti var eden zaten halk. Halk devleti var etmiştir; güvenlik ve adalet için. Bi de zaten bu işi çok iyi yapıyor devlet! Dağlarında eşkıya, şehirlerinde mafya geziyor, güvenlik sağlıyor. Bu devlet denilen kurumu halka hizmet eden ve onun adına çalışan bir müessese haline sokacağız.”

 

Trabzon mitingi sonrası ilçemize uğrayan Pamukoğlu ve diğer partililer Cemilusta Köfte Salonu’nda Akçaabat köftesi yedi. Köftemizi oldukça beğendiğini belirten Pamukoğlu, Cemilusta çalışanlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler