Öztürk'ü Yalnız Bırakmadılar

Öztürk'ü Yalnız Bırakmadılar

Öztürk'ü Yalnız Bırakmadılar

CHP’DE 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 2. sıradan 5. sıraya kaydırılması nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıklayan ve kendisine hakaret edildiğini ifade ederek parti genel merkezini topa tutan Ali Türen Öztürk’e parti teşkilatı ve diğer adaylar sahip çıktı.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Öztürk’ün başlarının tacı olduğunu belirterek, “Kendi özgür iradesiyle bu kararı verdi. Genel Merkezimiz, PM bu yönde bir karar vermiştir. Bir şey diyemem. 16 tane aday adayımız var. Onun yerine mutlaka biri konulacaktır. Bizim listemiz ön seçimden gelen listedir. Türkiye’nin her yerinde böyleydi. Farklı yerlerde de bazı değişiklikler yapıldı. Ben bunu normal karşılıyorum. Karar merci Genel Merkez ve PM’dir. Sayın Ali Türen Öztürk ise partimize hizmeti olan yetkin bir isimdir, partilimizdir. Onunla ilgili en ufak bir şey söylenmesine müsaade etmem. Ali Bey bu partide her zaman adam yerine konulur. Partisini terk edecek birisi değildir. Başımızın tacıdır. Partilimiz, yoldaşımızdır. Bu böyle devam edecektir. Yapılan değişiklik sadece partinin çıkarları doğrultusunda yapılmış bir değişikliktir. Partinin Trabzon’da daha iyi noktaya gelmesi noktasında yapılmıştır. Yoksa Ali Bey’in şahsıyla ilgili en ufak bir olumsuz düşünce kimsede söz konusu değildir.” şeklinde konuştu.

 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise adaylıktan çekilme sonrası Öztürk’ün yaptığı açıklamaların duygusal değerlendirmeler olduğunu ifade ederek, “Bir cümleyle insanları yargılamayacağız. Kendisi bizim için önemli bir kişidir. Gelecekte yine CHP’de siyaset yapacaktır. Bir cümlesinden ötürü kendisini bir kenara koymayız.” diye konuştu. CHP 2. sıra milletvekili adayı Yavuz Karan ise Öztürk’ün adaylıktan çekilmesinin kendi takdiri olduğunu belirterek, “Elbette Ali Türen Bey’in kendine göre haklı sebepleri vardır.” diye konuştu.

 CHP 2. sıra Milletvekili Adayı Yavuz Karan ise, “Ali Türen Bey’in durumu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Listedeki değişiklik Genel Merkez’in tercihidir. Ama Sayın Öztürk kendine göre haklı olabilir. Tercihine saygı duyuyorum. Kendisi çekildiğine göre yedeklerden bir isim yerine gelecektir.” ifadelerine yer verdi.

Öztürk adaylıktan çekilmesi sonrası, “Son derece kızgın ve kırgınım. Bu partiye 21 yıl hizmet ettim, varımı yoğumu ortaya koydum, maddi ve manevi fedakârlıkta bulundum. Dağı taşı gezdim, binlerce kişi ile görüştüm, bana yapılan bu olay ‘Ali Türen seni adam yerine koymuyoruz.’ anlamı taşır. Bana resmen hakaret ettiler. Beni sıralamada göstermeseydiler tepki vermezdim.” ifadelerine yer vermişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler