Özel Robotekno Koleji Öğrencilerini Bekliyor

Özel Robotekno Koleji Öğrencilerini Bekliyor

Trabzon’da İlk Ücretsiz Devlet Destekli Okul Akçaabat’ta Açıldı.

%100 Devlet destekli Robotekno Koleji 4 yıl boyunca eğitim-öğretim hayatında öğrenciye destek veriyor. 

“Gelecek Bu Okulda”

Özel Robotekno Koleji, öğrenciler için farklı ilgi alanlarını bünyesinde barındırıyor. Elektrik Elektronik Teknolojleri ve Gıda Teknolojileri bölümleri ile öğrencilere çeşitli imkânlar sunuyor.

Kişi bazlı eğitime önem veren Robotekno Koleji, öğrencilere gelecek kaygısı olmayan bir hayata hazırlıyor. LGS puanına bakmadan sadece öğrenci ile sözlü mülakat sonucunda öğrenciyi okullarına dâhil ediyorlar.

“Her Okul Bir Fabrika”

Bizim amacımız öğrenci odaklı bir eğitim diye belirten Özel Robotekno Koleji Kurucusu Tuğrul Ünal, “Akademik ve meslek eğitiminde Trabzon’da ilk kez Devlet teşvikli kurulan kolejiz.  4 yıl boyunca lise eğitimi vererek öğrenciyi iş hayatıyla kaynaştırma imkânını sağlıyoruz. Öğrencilerin 9. Sınıfta iş sigortasını başlatıyoruz. 10. Sınıfa geçen çocuklar 2 tane açtığımız inovasyon bölümlerinden birini seçme şansı ile ilgi alanına yoğunlaşabiliyor. Gıda ya da Elektrik Elektronik Teknolojileri altında 11 sınıfın yazında öğrencilere 3 aylık staj imkânını ücretli bir şekilde sağlayarak, hem çalışma hayatına hazırlanıyorlar hem de para kazanmaya başlıyorlar. Eğitim öğretime dair herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Organize sanayi bölgelerinde anlaşmış olduğumuz fabrika yerleri veya dükkânlarda öğrenciler stajlarını yapabiliyor. Okul bittikten sonra isterse iş yeri açabileceği bir belge olan Europas sertifikasını öğrenciye tanımlıyoruz. Çocuk ulusal veya uluslararası birçok yerde iş yeri açma imkânını da elde etmiş oluyor. Öğrenciler mezun olduktan sonra mühendislik alanında ilerlemek isterse öğrencilere ek puan ekleniyor. İstemeyen ise fabrikada devam edebiliyor. Sahada çalışmak isteyen öğrencilere destek veriyoruz. Her bir öğrenciye kişiye özgü planlar ile yaklaşıyoruz.” Diye belirtti.

zel-robotekno-koleji-acildi4.jpg

zel-robotekno-koleji-acildi1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler