Ortamahalle Yıkılıyor mu?

Ortamahalle Yıkılıyor mu?

Ortamahalle Yıkılıyor mu?

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olan ve giderek tarihi dokusu bozulan Akçaabat İlçesinde ki Ortamahalle için ilk adım atıldı. Bölge Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edildi.  Madde ilk olarak Akçaabat İlçe Belediye Meclisinde kabul edilirken ardından da Büyükşehir Belediye Meclisine geldi. İmar Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede “Ortamahallenin tarihi doku siluetinin korunması, çevre düzenini bozan çarpık eski eser kısımlarının yeniden inşa edilmesi, tescilli yapıların yenilenmesi, alanın sosyal teknik alt yapısında ki eksikliklerin giderilmesi... “ gerekçesiyle Akçaabat Belediye Meclisinin kararıyla ilgili uygun görüş belirtildi.

 KARAR ALINIYOR, VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR.. 

Konuyla ilgili çekincesini belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Küçükali, “Bir yere kentsel dönüşüm kavramı verilmeden önce bunun olabilirliğinin araştırılmasını arkadaşlarımdan talep ediyorum. Kararı alıyorsunuz ve sonra uygulanmayınca vatandaş çok mağdur oluyor. Ne yerini satabiliyor, ne alabiliyor, ne de tadilat yapabiliyor. Onun için, Buralarda özellikle belediye başkanlarımızın bu konuya çok dikkat etmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM AMELİYAT GİBİ... 

Bunun üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise, “Bu dediğinizin bazı örneklerini yaşıyoruz. Tabi bu işler kolay işler değil. Bir ameliyat gibi. Koskoca bir alanı dönüştürme girişimler. Bu da bir takım mağduriyetler oluyor. Şehrin açısından düşünmek gerekiyor” dedi. 

ZORLUĞUNU BİLİYORUZ.. 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, “Bildiğiniz gibi Ortamahalle hem Akçaabat hem de Trabzon’un tarihi doku olarak, bilinen ön plana çıkmış bir yerimiz. Burayı şehir merkezine bağlayan, çarşı bölgesine bağlayan alanda ki kötü yapılaşmaların çarpık yapılaşmaların ve etrafı o mahalleye yakışır hale gelsin istedik. Bölgemizde Kentsel Dönüşüm yapmak çok kolay değil. Zorluğunu biliyoruz. Ama gayret edeceğiz. Büyükşehir’imizin desteği ile birlikte bu işi yapacağız inşallah. Bunu gerçekleştirirsek hakikaten Orta Mahalle çok daha işlerlik kazanacaktır. Çok daha ön plana çıkabilecektir diye düşünüyorum. Bunu tabi Akçaabat Belediyesi olarak tek başımıza yapamayacağımız malumlarınızdır. Büyükşehir ve TOKİ ile birlikte inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Akçaabat ve Trabzon ile turizm için önemli olur” ifadelerini kullandı. 

Madde Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler