Örnek Çiftçiye Palaket

Örnek Çiftçiye Palaket

Örnek Çiftçiye Palaket

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle ilçemizde “Örnek Çiftçi” olarak seçilen Osman Topsakal’ı bir plaketle ödüllendirdi.

Orta Mahalle’deki 3 bin metrekarelik serasında bir yılda 300 bin çiçek ve sebze fidesi üreten Akçaabat Ziraat Odası üyesi olan Osman Topsakal’ı serasında ziyaret eden ve plaketini takdim eden Oda Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, serada çalışan bayanlara da tatlı ikram etti.

Mikro klima bir iklime sahip olan Akçaabat’ta tüm bitkisel ürünlerin üretimine imkân sağlayan bu koşulları en iyi şekilde değerlendiren Topsakal’ın yaptığı çalışmanın takdir edilmesi gerektiğini belirten Başkan Eyüpoğlu, Topsakal’ın üretiminin tüm Akçaabatlı çiftçilere örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

Osman topsakal da çiftçilerin yanında olan Başkan Eyüpoğlu’na teşekkür ederek, Akçaabat’ta her çeşit sebze ve çiçek fidesi ürettiklerini ve tüm üreticilerle her türlü bilgi paylaşımında bulunabileceğini ifade etti.

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir de basın açıklaması yayımlayan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.

Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe ve huzur ortamına katkı sağlaması dileğiyle, tek amaçları üretmek, üretirken insanca ve sadece namerde muhtaç olmadan yaşama azmi ile toprağı işlemeye gayret eden çiftçimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, ürünlerinin bereketli, geleceklerinin umutlu olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler