Organ Bağışı Konulu Seminer Düzenlendi

Organ Bağışı Konulu Seminer Düzenlendi

Organ Bağışı Konulu Seminer Düzenlendi

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Bulut ve Organ Bağışı bölümü ekipleri tarafından ‘Organ Bağışı’ bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminere; Akçaabat Belediyesi Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, daire amirleri ve belediye personelleri katıldı.

Organ Bağışı bilgilendirme ve farkındalık yaratma seminerinde, organ bağışının ne olduğu, hangi koşulların gözetildiği, kimlerin bağış yapabileceği, bağışlanan organların kimlere ne koşullarla nakledildiği ve organ nakillerinin hangi kaynaklardan sağlandığı gibi konular ele alındı.

Seminer sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, bağışlanan her organın yeni bir hayat olduğunu vurgulayarak “Hayatımız süresince karşılaşabileceğimiz muhtemel bir konudur organ bağışı. Aslında hepimizin vakıf olduğu ancak yaşam mücadelesi içerisinde ötelediğimiz organ bağışının ne kadar hayati bir mesele olduğunu düzenlenen bu seminer sayesinde bir kez daha anladık. Eğitim çekirdekten başlar. Organ bağışının hayati önemini ilk önce kendimiz kavramalıyız. Daha sonra ailemize ve çevremize anlatmalıyız. Bu şekilde organ bağışı farkındalığı dalga dalga yayılacaktır. Bize emanet olan bedenimize iyi bakmalı, çevremize, dünyamıza ve bize ihtiyacı olan tüm canlılara sahip çıkmalıyız. İnsan olarak üzerimize düşen vazife budur. Unutmayalım ki Kur’an’ı Kerim’de Maide Suresi’nde ‘Her kim bir insanı yaşatırsa, bütün insanlığı yaşatmışçasına sevap kazanır.’ Beyan olunmaktadır. Rabbim, bizlere insanlığa yardım edebilmeyi nasip eder inşallah.” Şeklinde konuştu.

Seminer sonunda Akçaabat Belediyesi Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Bulut ve Organ Bağışı bölümü ekiplerine günün anısına plaket takdim etti.

4.jpg

2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler