Okan Koç'tan Kırsal Mahalle Açıklaması

Okan Koç'tan Kırsal Mahalle Açıklaması

Gelecek Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Okan Koç'tan Kırsal Mahalle Açıklaması

Gelecek Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Okan Koç, Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerin Kısal Mahalle fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Okan Koça yaptığı açıklamada, 2012’de Büyükşehir Yasası’nın değiştirilmesi ile köylerin rızası alınmadan mahalleye dönüştürüldüğünü ifade ederek “Köylerimizin rızası alınmadan mahalle statüsüne çevrilmiş, köy tüzel kişiliği sona erdirilerek köylerimizin uzun yıllar emek verdiği tüm mera, otlak ve taşınmazları belediyelere devredilmiştir. Köylerimizin doğal yapısına tarım ve hayvancılığına büyük zarar veren bu durumun hükümet tarafından da tespit edilmesi üzerine iktidar önemli bir adım atarak Büyükşehir Belediye kanununa ek bir madde ekleyerek yeniden tarım ve hayvancılığı canlandırmak amacıyla 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7254 sayılı kanunun 10. maddesine göre mevcut mahalle statüsünü belli kriterlere göre kırsal mahalle olarak köy statüsüne yakın bir duruma getirmiş bulunmaktadır. Bu kanun her ne kadar eskiden olduğu gibi köylerimize köy tüzel kişiliğini vermiyor, mal varlıklarını iade etmiyorsa da çıkarılan bu son kanunla kırsal mahalle olan köylerimiz çok önemli avantajlar sağlamaktadır” dedi.

İlçe Başkanı Okan Koç, Kırsal mahallelerin önemli avantajları olduğunu da belirterek “ Büyükşehir yasası içinde yer alıp bu güne kadar uygulanmayan, ancak uygulanması kuvvetle muhtemel olan Tarım arazilerinden yani tarlalardan vergi alınması gibi birçok avantajdan faydalanılacaktır. Ayrıca bu mahalleler İlçe ve büyükşehir belediyelerine oy vermeye devam edecek olup, bugüne kadar belediyelerden alınmakta olan hizmetler alınmaya devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler