“Öbür dünyada da para işi var mı?”

“Öbür dünyada da para işi var mı?”

Doktor Osman, oyuna gelmedi: “Öbür dünyada da para işi var mı?”

 

'Devlet para desteğinden bana 1780 TL çıktı' diyerek Doktor Osman Bulut’a mesaj gönderen dolandırıcılar baltayı taşa vurdu: Öbür dünyada para işi var mı?

 

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet hastanesinde görev yapan 30 yıllık Doktor Osman Bulut (54) geçtiğimiz gün sosyal medya dolandırıcıların ağına yakalandı. Bundan yaklaşık 6 yıl önce vefat eden arkadaşı Mustafa Özülkü’nün Facebook hesabını ele geçiren dolandırıcılar, Doktor Bulut'a “Merhaba nasılsın, Devlet para desteğinden bana 1780 tl çıktı. Herkes yapıyor, senide yazacam. Numarasını yaz kaydedeyim senide” mesajı gönderdi. Doktor Osman Bulut ise, arkadaşı Özülkü'nün yaklaşık 6 yıl önce vefat ettiğinden dolayı dolandırıcılara ise "Sağol, benim çok param var. Haa bir şey soracağım... Sen öleli 5-6 yıl oldu. Öbür dünyada da para işi varmı!" cevap yazdı.

 

“SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILARI BENİ BULDU”

 

Bunun üzerine dolandırıcılar, Doktor Bulut’un arkadaşı Özülkü'nün hesabını bloke etti. Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Doktor Osman Bulut, dolandırıcılar tarafından yaşadığı ilginç durumu anlattı. Doktor Bulut, “Sosyal medya hesaplarından gerçekleşen dolandırıcılık durumlarını görüyor ve şaşırıyordum. İnsanlar nasıl böyle dolandırıcılara inanır ve dolandırılır diye şaşırıyordum. Tam üzerinden bir süre geçtikten sosyal medya dolandırıcıları beni buldu. Yaklaşık 6 yıl önce vefat eden büyüğümüz, arkadaşımız Mustafa Özülkü'nün Facebook hesabından bana mesaj geldi. Mesajı okuduğumda hayretler içinde kaldım. Bir ara ‘Acaba öteki dünyadan mı bana yazıyor’ diye düşündüm. Gelen mesajda ‘Devlet para desteğinden bana 1780 tl çıktı. Herkes yapıyor, senide yazacam. Numarasını yaz kaydedeyim senide’ yazıyordu. Mustafa abinin öldüğünü bildiğim için dolandırıcılara ise ‘Sağol, benim çok param var. Haa bir şey soracağım... sen öleli 5-6 yıl oldu. Öbür dünyada da para işi var mı!’ diye cevap yazdım. O anda cevabımı gören dolandırıcılar hesabı kapattı. Dolandırıcılar artık yaşayan kişilerle değil, ölenlerin hesaplarıyla da dolandırmaya başladılar.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler