Müze Açılışa Hazır

Müze Açılışa Hazır

Akçaabat Belediyesince restorasyonu tamamlanan Ortamahalle Müzesi açılışa hazır.

 

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat’ın gözdesi tarihi Ortamahalle’de bulunan St. Michael Kilisesi aslına uygun restore edilerek ve gerekli resmi süreçler tamamlanarak ‘Ortamahalle Müzesi’ olarak şehre kazandırılıyor.

Tarihi 1800’lü yıllara dayanantarihi yapının restorasyonunu tamamlayan Akçaabat Belediyesi, envanter temini süreçlerini tamamladıktan sonra Ortamahalle Müzesi’ni ziyarete açacak.

Konu İle ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız, Geçmiş tarihlerden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok kültürü bünyesinde barındırmıştır. Belediye olarak Akçaabat’ın ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden kalan tarihi eserleri korumak, iyileştirmek ve geleceğe aktarmak önemli sosyal vazifelerimizdendir. Bu kapsamdaOrtamahalle’de bulunan ve St. Michael Kilisesi olarak bilinen tarihi yapıyı aslına uygun şekilde restore edip Müze olarak ilçemize kazandırdık. Restorasyon süreçlerini tamamladığımız müzemizin envanter temini için Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile görüşmelerimizi sonuçlandırdık. Önümüzdeki günlerde burada sergilenecek olan tarihi eserler gelmiş olacak. Envanter temini sonrasında Akçaabat Ortamahalle Müzemizin açılışını görkemli bir şekilde yapacağız. Geçmişle bugünün; bugünle geleceğin kucaklaşmasını sağlayan tarihi mekanlar ve eserler Akçaabat’ın turizmine önemli katkı sağlayacak ve özellikle kültür turizminde şehrimizi ön sıralara taşıyacaktır.Hedefimiz;  Akçaabat için her zaman el ele her zaman daha ileriye... Güzel ilçemiz, gönlümüze taht kuran şehrimiz; Akçaabat’ımız her şeyin en güzelini hak ediyor.” Dedi.

akcaabat-ortamahalle-muzesi.jpgst-michael-kilisesi.jpgst-michael-kilisesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler