Muhtar'dan İsyan

Muhtar'dan İsyan

Muhtar Ufuk Can’dan Sitem “Yangından Mal Mı Kaçırıyorsunuz”

Muhtar Ufuk Can’dan Sitem “Yangından Mal Mı Kaçırıyorsunuz”

Akçaabat Yıldızlı Mahallesi Seragölü yakınındaki alanın dolgu sahası olarak belirlenmesi ve kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından Yıldızlı Mahalle muhtarı sert açıklamalar yaptı. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Can “yangından mal mı kaçırıyorsunuz” dedi.

Muhtar Ufuk can açıklamasında “Mahallem Yıldızlı’da acil kamulaştırma projesi 1 . Aydan itibaren Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla, çalışmalarını yazışmalarını yürüten Belediye Başkanı önderliğinde tamamen bir gizlilik içerisinde yangından mal kaçırır gibi bırakın vatandaşı milletin seçtiği muhtara bile bilgi verilmeden, “Kayıtsız şartsız egemenlik milletindir” ibaresini hiçe sayan bu yönetim anlayışı sınıfta kalır.  Demokrasiyi ezen “güçlülerin ezdiği, zayıfların ezildiği düzene döner” bilmenizi isterim ki bu konudan mal sahipleri ve seçilmiş bir muhtar olarak 10. ayda haberdar olduk. Mahalle sakinlerimiz bize gelerek “sen bizim seçilmiş muhtarımızsın nasıl böyle bir gelişmeden haberdar olmadın” diyerek bizlere haklı sitemlerini dile getirmişlerdir. Bu konuda önümüze geçiyorsun Başkanla görüşmeye gidiyoruz deyip hepinizin bildiği gibi görüşmeye gittik. Görüştükten sonra yerinde inceleme yapmak için tarih belirledik. Ama maalesef verilen tarihin bir gün öncesinden yerine muhtarın ve mal sahiplerinin tamamının katılamadığı yere gelinerek kendilerine göre görüşmeler yapıldı imajını vererek hiç bir kişinin fikri dahi sorulmadan istişare dahi yapılmadan milletin seçtiği muhtara bile saygı duymayan hiçe dayan bu anlayışı kınıyorum. Bizler Devletini, Milletini seven, koruyan, yanında olan, asil kişiler olarak bu konuda bir mahalle muhtarı olarak, vatandaşın her derdiyle, her ihtiyacıyla gece gündüz demeden telefonlarımızı sabaha kadar kapatmayan, saat kaç olursa olsun telefonlara bakan seçilmiş kişiler olarak mahallemizde yapılan her hangibi bir projeden neden haberimiz olmuyor. Ama belediye vatandaşla sorun yaşadığı zaman işinize geldiği zaman bizi devreye sokarak işinizi kolaylaştırmak adına arıyorsunuz” dedi.

Muhtarların Meclitse yer alması gerektiğini de açıklayan Muhtar Can “Türkiye Değişim Partisi Başkanı sn Mustafa Sarıgülün muhtarlarla alakalı her mahalle muhtarı mahallesinden Meclis üyesi olma hakkı vereceğini söyledi. sn başkana kesinlikle katılıyorum. Bizler muhtarlar olarak mahallemizle alakalı alınan meclis toplantılarına katılmamız en doğal hakkımız olmalı. Mahallemizde yapılan hiç bir projeden baherimiz olmuyor.  sn Sarıgül’ün bu projesini destekliyorum. Ama kendisi ama mevcut olan yönetimden bu projenin gerçekleştirilmesini cani gönülden istiyorum. İnşallah biz muhtarlar olarak mahallemizin her konusunda bilgi ve mahalle sakinlerimizle yapılacak olan projeler hakkında söz sahibi olmak istiyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise bu milleti işinize geldiği gibi kullanmayın. Eğer demokrasi varsa, adalet varsa, bu milletin yerini, “biz devletiz alırız” anlayışıyla elinden almayın. Rızalıkla, gönül hoşnutluğuyla, karşılıklı anlaşarak, hizmet etmeye çalışalım.  Sn Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve bu kararı alan kişiler bir kezdaha düşünün ve bu konu hakkında insanları devletin gücünü kullanarak hiçe saymayın. Yoksa Nurşirevan bizden daha mı adil bu ismin kim olduğunu merak ederseniz araştırın merağınız gider. Adalet, Hakkaniyet, Doğruluk, Devletin dinidir Allah’a emanet olunuz”….

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler