Muhtardan Çağrı

Muhtardan Çağrı

Akçaabat Orta Mahalle'nin güzel görüntüsünün kaybolmaması için yetkilere çağrı yapıldı.

Ortamahalle Muhtarı Muzaffer Güner, Akçaabat’ın en önemli tarihî mirası olan Ortamahalle’ye herkesin gereken önemi vermesini isteyerek Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı’na çağrıda bulundu. Muhtar Muzaffer Güner, Ortamahalle ile ilgili olarak hazırlanan projelerin bir an önce hayata geçmesini, bu projelere ek olarak da yetkililer tarafından mahallenin tarihi kimliğini ön plâna çıkaracak yeni yatırımlar yapılmasını istedi.

Akçaabat Belediyesi tarafından mahallenin koruma amaçlı imar plânının yapılması için yoğun çaba gösterildiğini ve bunda da başarı sağlandığını ifade eden Güner, bu plânın yansımalarının mahallede görülmemesinin ise eksiklik olduğunu belirterek, “Belediye Başkanımızın mahallemize verdiği önemi biliyorum. Ama bu önemi somut yatırımlarla göstermelidir. Hazırladığı projeleri hayata geçirmesini tüm Ortamahalle halkı ve Akçaabatlılar özlemle bekliyor.” dedi.

Ortamahalle’ye yatırım yapmanın sadece Belediye’nin işi olmadığına işaretle, mahallelerinin kültürel dokusunun ilçenin bir tanıtım vasıtası olduğuna da vurgu yapan Muhtar Güner, bu konuda Kaymakam’a da görev düştüğünü söyledi. Güner, Kaymakamlık tarafından mahalledeki bir binanın kamulaştırılarak konukevi yapılmasını istedi.

Trabzon Valisi’ne de çağrıda bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanı ile Anıtlar Kurulu’ndan bir heyeti Ortamahalle’ye davet etmesini isteyen Güner, iş adamlarına da Ortamahalle’yi turistik anlamda bir yatırım alanı olarak görmeleri çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler