Müftü'den Erken Oruç Açıklaması

Müftü'den Erken Oruç Açıklaması

Akçaabat’ta dün akşam ezanı yaklaşık 4 dakika erken okunmasıyla bazı vatandaşlar oruçlarını erken açmasına Akçaabat Müftülüğü’nden açıklama geldi.

-3-4 dakika erken oruç açmak oruca halel getirmez

Akçaabat’ta dün akşam ezanı yaklaşık 4 dakika erken okunmasıyla bazı vatandaşlar oruçlarını erken açmasına Akçaabat Müftülüğü’nden  açıklama geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, 3-4 dakika erken oruç açmanın vatandaşların orucuna halel getirmeyeceğini açıkladı. Müftü Ramazan tekin Akçaabat Müftülüğü’ne ait internet sitesinden yaptığı açıklamada “19 Temmuz 2013 Cuma günü akşam ezanı Yeni Camimizde normal vaktinden erken okunmuştur. Hadise idaremizce tahkik edilmekle birlikte, tarafımızdan açıklama yapma zarureti hâsıl olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlamış olduğu takvimin 1. Sayfasında güneşin doğuş ve batış vakitleri hariç temkin vakitlerinin kaldırıldığı, bu iki vakitte temkin vaktinin devam ettiği bildirilmektedir. Bundan dolayı anılan tarihte akşam ezanının erken okunması ile 3-4 dakika erken iftar eden vatandaşlarımızın oruçlarına halel gelmemiştir. Bu nedenle oruçlarını kaza etmelerine gerek yoktur. 

ramazan-tekin.jpg

Ancak çok hassas olan kardeşlerimizin ihtiyaten ramazan ayından sonra bir gün kaza etmelerinde de sakınca bulunmamaktadır. Yapılan hatadan dolayı personelim adına özür dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler