Mısır'dan İmamoğlu Eleştirisi

Mısır'dan İmamoğlu Eleştirisi

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkumiyet cezasını eleştirdi.

Mısır “Ülkemizin bu şekilde, birilerinin keyfi uğruna,koltuk sevdası uğruna itibarsızlaştırılmasından dolayı üzüntülüyüz” dedi.

Mısır Akçaabat Ajans’a yaptığı açıklamada “Siyaset yaparken her şeyden önce ilkeler bağlamında bir duruş, dirayet ortaya koymalıyız. Bu kişilerden bağımsız, esasen de kişilerin üstünde olan bir duruş olmalıdır. Kişi olarak Demokrasi ve Hukuktan yanayız. Bu iki değerin bir ülkenin gelişmesinde de,gelişmişlik düzeyinin yükselmesinde de önemini biliyoruz. İyi Parti olarak tam da bu ilkelerin yüceltilmesi için, tam da Demokrasinin olmamasına ve Hukuksuzluğa maruz kalan, bırakılan bir atmosferde kurulduk. Kuruluşumuzda önümüze konan engeller, seçimlere bizi sokmama gayretleri, yargının baskılanması, alakasız mahkemelerden aleyhimize verilen sipariş veya uydurma kararlar bizim Demokrasiye ve Hukuka bakışımızı daha da güçlendirdi. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, kıymetli hemşehrimiz Sayın Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya kaldığı durumu en iyi biz anlıyoruz. Onun içindir ki en güçlü şekilde biz yanındayız. İyi Parti olarak da,  öte değer verdiğimiz ilkelerin gereği olan bir duruştur. İktidarın yargı eliyle muhalefeti bastırma, baskılama gayreti beyhudedir. Demokrasi ve Hukuku askıya alarak iktidarını devam ettireceğine dair düşüncesi de beyhudedir.  Ülke adına da üzücü günler yaşıyoruz ve en çok. Ülkemizin bu şekilde, birilerinin keyfi uğruna, koltuk sevdası uğruna itibarsızlaştırılmasından dolayı üzüntülüyüz. Milletimiz  müsterih olsun, biliyor ve inanıyoruz ki az kaldı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler