Milletvekili Örs : “Yabancılara Mülk Satışı Yasaklanmalı“

Milletvekili Örs : “Yabancılara Mülk Satışı Yasaklanmalı“

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, deprem sonrası Hatay’ın demografik yapısına dikkat çekti “Yabancılara mülk satışı yasaklanmalı” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, deprem sonrası Hatay’ın demografik yapısına dikkat çekti “Yabancılara mülk satışı yasaklanmalı” dedi.

TBMM’de İYİ Parti Grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yabancılara konut satışının teşvik edildiğini, bu durumun konut fiyatlarını yükselttiğini ve ev sahibi olmak isteyen Türk vatandaşlarının mağdur olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı “Türkiye’de yabancılara konut satışının ak parti iktidarının uygulamaya koyduğu teşvikler nedeniyle hızla arttığını biliyoruz.

GAYRİMENKUL KARŞILIĞI VATANDAŞLIK VERİLİYOR!

Halen 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar; Türk vatandaşlığına başvuru yapabiliyor ve bunların büyük çoğunluğu da vatandaşlık alıyor. İstatistiklere baktığımızda; yabancılara konut satışı 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 15,2 artarak 67 bin 490'a ulaştı. TÜİK verilerine göre 2013-2021 döneminde yabancılara toplam 301 bin 160 konut satıldı. Bunun yaklaşık 5 de 1’ i 2021'de gerçekleşti.

YABANCILARA SATIŞ FİYATI YÜKSELTİYOR!

İYİ Partili Örs, 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem sonrası yabancılara mülk satışına dikkat edilmesi gerektiğini vurgu yaparak “Yabancılara konut satışını değerlendirirken 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi sonrası oluşan durumu dikkate almak zorundayız. Deprem bölgesinden yaşanan bir göç dalgası ile karşı karşıyayız. Mağdur olan, depremzede olan vatandaşlarımızın konut ihtiyacı bizim ilk önceliğimiz olmak zorundadır. Yabancılara konut satışının ev fiyatlarını arttırdığını, konut fiyatlarındaki yükseklikten dolayı dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını imkansız hale geldiğini görüyoruz. Yabancılar lehine bir durum söz konusudur ve bu da konut fiyatlarını yukarı çekmektedir.

HATAY’DA DEMOGRAFİK YAPIYA DİKKAT!

Deprem bölgesine çok dikkat etmeliyiz. Bu bölgeden yaşanan yoğun göçün özellikle Hatay’da; demografik yapının değişmesine etkisini hassasiyetle takip etmeliyiz. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener; deprem bölgesi ziyaretinde Hatay’daki incelemeleri sonrası bu hassasiyeti gündeme getirmiş ve şu uyarıda bulunmuştu: “Özellikle Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de an itibariyle yabancıya toprak ve mülk satışının yasaklanması lazım. Kesinlikle bunun takipçisi olacağız, ne demek istediğimi Hataylılar anlıyor. Türkiye'de an itibariyle durdurulması lazım…” Ben de yüce meclisin kürsüsünden Genel Başkanımızın bu uyarısını bir kez daha hatırlatıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler