MHP'De Kongre yapıldı

MHP'De Kongre yapıldı

MHP Akçaabat ilçe kongresi parti içi lider tartışmasına sahne oldu. Kongrede Serkan Altuntaş ilçe Başkanı seçildi.

Akçaabat’ta Marina’da gerçekleşen 11. Olağan kongreye, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP İl Başkanı Nihat Birinci, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli,  Işıklar Belediye başkanı Alişan Bayram, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi  Kenan Haçkalı, MHP Çarşıbaşı İlçe başkanı Cevat Yılmaz, Yorma İlçe başkanı Osman Dilaver, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kredi Kefalet Koop. Başkanı Osman Zeki Alşan,  29 Mart seçimlerinde MHP Akçaabat Belediye başkan adayı olan Osman Karaçukur,  partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede en hararetli konuşmayı eski ilçe başkanı Osman Akbulut ve Mahmut Sivrikaya yaptı. Akbulut ve Sivrikaya mevcut parti yönetimini eleştiri yağmuruna tutarak, ülkücü hareketin karşı karşıya kaldığı tehlikelerden bahsetti. Akbulut “Trabzon’da ülkücü hareket için ciddiye alınması  gerektiğine inandığım tehlikelerden birisi ülkücülük ve MHP’cilik yerine bu isimler altında adamcılık, grupçuluk, ilçecilik  gibi ilkel yaklaşımlarla düşünmek ve hareket etmektir.  Bu millet biz ülkücüleri siyasi hareketimizi büyütmek ve kuvvetlendirmek yerine, hiç istemediğimiz bölmek ve küçültmek suretiyle zayıflatmak  noktasına taşır” dedi.

 

Eski yönetim kurulu üyesi Mahmut Sivrikaya ise, hala iktidarları zamanında seçime 2 yıl olmasına rağmen neden  seçime gittiklerini ve terörist başının neden idam edilmediğinin hesabını vatandaşa bir türlü veremediklerini belirtti. 

 

 

Eleştirilere cevap veren yönetim kurulu üyesi Hüsnü sevim, hiçbir parti MHP kadar liderini tartışmadığını belirterek, “Koray Aydın davamıza çok büyük katkılar sağlamış ve bir çok hizmetler sunmuştur. Ama herkes haddini bilecek” dedi. Nerede değerli bir insan  varsa partiye davet edeceklerini ve bunun için çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Sevim, 29 Mart yerel seçimlerinde Akçaabat Belediye başkanlığını kazanamamalarının altında geçmiş yönetimin hiçbir zaman şefik Türkmen’i eleştirmemesinin yattığını söyledi.

 

 

Kongrede söz alan Milletvekili adayı Azmi Yetim ise, “2002 yılından bu yana AKP ve diğer partiler var. Eğer partimiz istediğimiz başarıyı elde edemiyorsak bunda suç hepimizindir. Bu partide kişiler önemli değildir. Yapılan hizmetler, ülküdaşlık önemlidir. Biz bir olmalıyız. Liderimiz kim olursa olsun davamıza sahip çıkmak hepimizin en önemli görevidir” dedi.

 

Yapılan siyasi konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Diş hekimi Serkan Altuntaş kullanılan geçerli oyların tamamını alarak MHP Akçaabat İlçe Başkanı seçildi.

 

Serkan Altuntaş’ın listesinde, Yıldıray Burnaz, Ali Lermioğlu, Abdurahman Demirci, Hüsnü Sevim, Hayri Çelenk, Hasan Yol, Ayhan Sivrikaya, Gökhan Kolaylı, Ahmet Kumaş, Murat İşçi, Yılmaz Birinci, Osman Karaduman, Murat Çınar ve Yakup Akyüz yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler