Meyvecilik Gelişecek

Meyvecilik Gelişecek

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Akçaabat’ta Meyveciliğin geliştirilmesi için protokol imzalandı.

 

İmzalanan protokole göre proje kapsamında İsabella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen Meyvelerinin yetiştirilmesi ve üretiminin arttırılması için uygun şartları sağlayan çiftçilere fidan dağıtımı yapılacak.

Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesiyle kırsal kesimde yaşayan, geçimini tarımsal faaliyetlerden karşılayan çiftçilerin gelir seviyelerini yükseltmek, tarımsal faaliyetlerin sürekliliğini sağlamak ve tarımsal faaliyetlere teşvik etmek hedefleniyor.

Meyveciliğin Geliştirilmesi projesinin finansmanı Akçaabat Belediyesi, DOKAP BKİ Başkanlığı aracılığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacak.

ÜRÜNLER AKÇAHASAT TARAFINDAN DA ALINABİLECEK

Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesinin Protokolünü imzalayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’tın iklim özelliklerine uygun her türlü ürünün şehrin tarımsal alanlarında yetiştirilmesini ve tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçileri her zaman desteklediğini belirtti. Bu amaç doğrultusunda gerekli çalışmalara öncülük ettiklerini de vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat, mikroklima iklim özelliğine sahip bir şehirdir. Bu nedenle bölgemizde birçok meyve ve sebze kolaylıkla yetişebilmektedir. Biz, paydaş kuruluşların da işbirliği ile, geliştirdiğimiz projelerle birlikte hem tarımsal üretimi hem de çiftçimizi desteklemeyi amaçlıyoruz. Proje bazında yapılan çalışmalarla yöremizde yetişen ürün çeşitliliği arttığı gibi ürün kalitesi de artıyor. Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesiyle birlikte şehrimizde İsabella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen meyveleri yetiştirilecek. Meyve fideleri 2024 yılı içerisinde başvuru yapan ve uygun koşulları sağlayan çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak. Fidelerden elde edilen meyveleri çiftçilerimiz, özel sektörde değerlendirebilecekleri gibi isterlerse AKÇAHASAT Tesisimize de satabilecek. AKÇAHASAT Tesisimiz, Akçaabat’ımıza özgü ürünlerin işlenebileceği; paketlenebileceği ve kurutulabileceği bir tesistir. Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile imzaladığımız Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi, Akçaabat’ımıza ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

akcaabat-meyvecilik3.jpg

akcaabat-meyvecilik1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler