Merdivene Durak Binası

Merdivene Durak Binası

Merdivene Durak Binası

Daha önce ilçemizdeki birçok cadde ve sokak üzerinde taksi duraklarına yer veren Akçaabat belediyesi ilginç bir icraata daha imza attı. Akçaabat belediyesi, daha önce İstiklâl Caddesi üzerinde durak yeri gösterdiği Ortamahalle Taksi Durağı’na bu kez mahalleye ulaşımı sağlayan merdivenin yarısını ulaşıma kapatarak durak yeri inşa etmeye başladı.

Bir süre önce kira sözleşmesine uyulmadığı gerekçesiyle, durak binasının bulunduğu alanın mal sahibi tarafından duvar örülerek kapanmasıyla sokakta kalan ve Akçaabat Belediyesi’nden sözleşme gereği durak binası isteyen Ortamahalle Taksi Durağı’nın esnafına Belediye’nin bulduğu çözüm, civar esnafının ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şehir merkezi’nin Ziraat bankası’nın arkasından Ortamahalle ile bağlantısını sağlayan merdivenin yarısını kapatarak durak binası inşa etmeye başlayan Akçaabat Belediyesi’ne vatandaşlardan tepki geldi. Merdivenlerin ortasında bulunan direğin kaldırılarak ulaşıma elverişli hale gelmesini bekledikleri bir zamanda merdivenin yarısının ucube bir yapıyla kapatılmasına tepki gösteren civar esnafına vatandaşlar da destek verdi.

Ortamahalle’ye yürüyerek çıkanların tercih ettikleri başlıca güzergah olan böyle bir alana durak yeri inşa edilmesinin hiçbir mantıkla izah edilemeyeceğini belirten vatandaşlar, yapımına başlanan yapının ivedilikle yıkılmasını istediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler