Memurlara İzin Müjdesi

Memurlara İzin Müjdesi

Olağanüstü Hal (OHAL) kararının ardından iptal edilen memur izinleri tekrar açıldı

Bakanlar Kurulu ile mecliste kabul edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kararı, operasyonların daha rahat gerçekleştirilmesi için memurların izninin kapatılmasına neden olmuştu. Bu kararın ardından tatil planı yapmak isteyen memurlar, "Kamuda memur izinleri ne zaman açılacak?" sorgularına başladı.

MEMUR İZİNLERİ AÇILDI MI?

Bakanlar Kurulu ile çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yüzbinlerce memurun izinleri iptal edilmişti. Bugün saat 12.20'de başlayan Bakanlar Kurulu'nun gündeminde memur izinleri de yer aldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş memur izinlerine koyulan engelin Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırıldığını duyurdu.

Kurtulmuş izinlerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

"Kamu görevlilerimizin izin yasağı kalkmıştır. Senelik izinleri kullanılabilecektir. Bu yasak vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak için değil, FETÖ operasyonları için tedbiren bir karardır, kaldırıyoruz. Tedbir olarak kişisel bazda tespitler yapılabilmesi için izinler kaldırılmıştır. Devam eden soruşturmlar, açığa almalar var. Bizim konuştuğumuz insanların yıllık izne çıkması idari bir tasarruftur. Devlet memuru olan herkes yıllık izne çıkabilir, mahkeme faslı ayrıdır. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler