Memur-Sen'den Toplantı

Memur-Sen'den Toplantı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)’na bağlı olarak hizmet veren Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Akçaabat'ta toplandı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)’na bağlı olarak hizmet veren Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen)’nın periyodik olarak gerçekleştirdiği il divan toplantısının sonuncusu Genel Sekreter Halil Etyemez ve Genel Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım’ın da katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirildi.

Sendikal sorunların masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda dile getirilen konular, tüm üyelerin katıldığı Akçaabat Kültür park’taki yemekli toplantıda basın mensuplarına aktarıldı.

Ülkenin problemlerine vakıf ve iyi niyetle çözüm arayan bir sendika olduklarını belirten; üyelerinin ve yöneticilerinin entelektüel birikimi, dinamizmi ve hizmet sendikacılığı anlayışının farkları olduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Arslan Balta, “Her konuda söyleyecek sözü olan ve sözünü bireyin ve ülkenin lehine eğip bükmeden söyleyen bir sendikal anlayışla hareket ediyoruz. Başkalarının göre değil, kendimize göre gündem oluşturuyoruz. Başkalarının arkasından değil her zaman önden gidiyor ve kendimizle yarışıyoruz.” dedi.

Emek ve alın terinin kutsallığının insanlığın ortak kabullerinden olduğunu, bu  değerlere saygının da insanlığın ortak görevi olduğunu ifade eden Şube Başkanı Balta, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Emek ve alın terinin en adil şekilde karşılığını bulması mücadelemizin asıl amacıdır. Bilinmesi gerekir ki, üretilen mala ve hizmete değer kazandıran şey emektir. Emeğin karşılığı çalışanları tatmin edecek seviyede olmadıkça ne üretilen maldan ne de hizmetten verim alınabilir. İş hayatında verim, işgörenin her yönüyle doyurulmasına bağlıdır. İşe dönük çabaların niteliği, alınan ücretin yeterliliği ile yakından ilgilidir. Çalışanın alın terinin karşılığına göz dikenleri, bu kutsal su bir gün en acımasız şekilde boğacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler