Mekke'nin Fethi Kutlamasına Yoğun İlgi

Mekke'nin Fethi Kutlamasına Yoğun İlgi

Mekke'nin Fethi Kutlamasına Yoğun İlgi

Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) geleneksel haline getirdiği Mekke’nin Fethi kutlamasını Akçaabat 31 Aralık akşamı Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Mustafa Altıntaş’ın yaptığı programda İstiklal Marşının okunması ve ardından Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu- Derecik Karaman Kur’an Kursu öğrenci Alperen Çakmak’ın aşrı şerifiyle devam etti. Daha sonra ilçe temsilciği adına İbrahim Bayram selamlama konuşması yaptı. Edebiyat öğretmeni Eyüp Happani “şehrin bir ucundan koşarak gelen adam” adlı başlığı altında dinleyicilere Habib-i Neccar üzerinde dünya hayatıyla ilgili hakikat kokan bir sunum gerçekleştirdi.

Mekke’nin Fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam eden programda Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kursiyer olan kurra hafız Aydın BAHÇA’nın Kur’an ziyafeti ilgiyle dinlendi.

Yüzüncü yıl ilkokulu öğrencisi Meryem Betül Güven’in Sakarya Türküsü şiirini seslendirmesinden sonra günün anlam ve önemine binaen Beşikdüzü ilçe vaizi Zeki Güven bir konuşma yaptı. Mekke’nin fethinin o dönemde sınıfsız, sınırsız kardeşlik temeline dayalı büyük bir adım olduğunu, yeryüzünde barışı egemen kılmak için atılan bu adımlara bugün de çok ihtiyacımız duyduğumuzu belirtti. Adil paylaşımın, eşitliğin ve ahlaki değerlerin hâkim olduğu bir dünya tasavvurunun Mekke’nin fethiyle gerçekleştiğini, bugün de bu değerlerle yeni bir dünyanın kurulabileceğine değindi.

Derecik Anadolu Lisesi öğrencisi Cüneyt Emre Başocak’ın ey gül şiirini ve ardından gül sultan ilahisini terennüm etmesi salonu heyecanlandırdı. Ödül takdiminden sonra Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu ve Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Miraç Kılıç’ın dua etmesiyle program sona erdi.

mekke-fethi2.jpg

mekke-fethi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler