Meclisten Kınama

Meclisten Kınama

Meclisten Kınama

Akçaabat Belediye Meclisi üyeleri, Akçaabat’ta bir süre önce zabıta ekiplerine yapılan saldırıyı yaptıkları yazılı açıklama ile kınadılar.

Yapılan yazılı açıklama aşağıdadır.

Belediye zabıtaları, beldenin düzenini muhafaza eden, belde halkının esenlik, sağlık ve huzurunu koruyan, yetkili organların bu amaçla alacakları kararları uygulayan, kendilerine yasa ve yönetmeliklerle verilen görevleri yerine getiren kamu görevlileridir.

Belediyemizin zabıta memurlarından bir kısmı 18/10/2016 Salı günü şehrimizde normal denetim görevlerini yaparken kendini bilmez bir grubun fiili saldırısına uğramıştır.

Yapılan incelme sonucu saldırı düzenleyenlerin yayladaki yıkımlarla ilgili olduğu anlaşılmaktadır.

Anayasamıza göre; kıyılar, ormanlar ve meralar devletin tasarrufu altındadır. Mevcut yasalarımıza göre yaylak ve kışlaklar da  izin alınmak suretiyle imar mevzuatına göre yapılacak kullanma amacına uygun mandıra, suluk, sundurma ve süreklilik göstermeyen barınak ve ağıllar ile Turizm Bakanlığının talebi üzerine turizme açılması uygun görülen bölgelerde ahşap yapılar dışında ev, ahır vb. inşaatlar yapılamaz.

Ülkemizde ve bölgemizde son yıllarda gerek halkımızın gelir seviyesinin artması, gerek köy ve yayla yollarımızın standartlarının yükselmesi, gerek inşaat teknolojilerindeki gelişmeler, gerekse bölgemizin ve bilhassa ilimizin Arap turistlerin ilgi odağı olması sebebiyle yaylalarımızda çarpık ve betonarme yapılaşma, buralardaki doğal güzelliğe ve hayvancılığa büyük zararlar vermiştir. Yaylalarımız adeta gecekondu bölgesi halini almış ve bir kentsel dönüşüm ihtiyacı doğmuştur. Bu konuda, hukuki bir altyapı hazırlanıp belirli kurallara göre yapılaşma imkanı verilene  kadar, Akçaabat Belediyemiz  tarafından, mevcut durumun daha da kötü bir hal almaması için yeni inşaat teşebbüslerine engel olmak amacıyla yaylalarımızda kanunla verilen sorumluluklarını yerine getirebilmek için yeni yapı yapılmasına izin verilmemekte, inşaat teşebbüsüne engel olunmakta ve uymayanlara yıkım işlemleri gerçekleştirilmektedir. Mevcut durumda, Büyükşehir yapılanmasından önce yapılan binalar yıkılmayıp sadece yeni yapı yapılmasına engel olunmaktadır.  Burada tüm halkımızın ve gelecek nesillerin hakkını koruma amacıyla hareket edilmektedir.

İmar yasasının amir hükümlerine göre belediyeler, sınırları içerisindeki bütün yapılaşmalardan sorumludur. Zabıta memurları da izinsiz yapılaşmaları takip etmekle görevlidir.

 

Herkes yasalara uymak zorundadır. Her ne sebeple olursa olsun, hiç kimse yasalara aykırı hareket etme, yasaların suç saydığı fiilleri işleme imtiyazına sahip değildir. Ülkemiz bir hukuk devletidir. Hak aramanın yolları bellidir. Medeni toplumlarda şiddet kullanarak görevlilere zarar vermek suretiyle bir hak arama yolu bulunmamaktadır. Akçaabatımız, kültürü ve medeni seviyesi ile öne çıkmış bir ilçedir. Bu olay ilçemize ve ilçemiz insanına yakışmamaktadır.

Akçaabat Belediye Meclisi olarak, Şehrimize yakışmayan bu menfur olayı ve müsebiblerini kınıyoruz.

AKÇAABAT BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler