Mecliste Turizm Tartışması

Mecliste Turizm Tartışması

Mecliste Turizm Tartışması

Mecliste Günden Dışı Konu "Turizm"

 

Her ayın ilk mesai günü toplanan Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ilk oturumunu 1 Temmuz Cuma günü gerçekleştiren Belediye Meclisi, toplantının ikinci oturumunu ise araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle ancak bugün (11 Temmuz Pazartesi) yapabildi.

Belediye Hasan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündemde olmamasına karşılık konu turizmdi. Başkan Şefik Türkmen'in yapmış olduğu konuşmada Akçaabat turizmi adeta masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Türkmen, bölgenin geleceğinin turizm olduğunu ve   şuan gelinen noktanın sektörde sevinç yarattığını ifade etti. Başkan Türkmen, "Akçaabat, her geçen gün turistlerin akın ettiği bir yer oldu. Dünya'nın en çok turist çeken ülkelerinden birisi de Türkiye. Bu pastadan bölge olarak biz de istifade etmek istiyoruz. Her bölgenin kendine has güzellikleri var.  Bazı ülkelerde petrol var fakat insanların gezebilecekleri bir yeşillikleri yok. Biz de ise çok güzel tabiat var. Bizim de petrolümüz işte bu. Bu nedenle turizme çok önem vermeliyiz. Ben her zaman söylüyorum. Bu bölgenin geleceği turizmdedir. Turizm ile ekonomik kalkınma yaşayabiliriz. Bu potansiyel bölgemizde var" dedi.

akcaabat-belediye-meclisi-toplandi-002.jpg

Turizmden Akçaabat olarak gerekli katkıyı aldıklarını ama yeterli olmadığını ifade eden Başkan Türkmen "Biz Akçaabat olarak turizme hazırız. Ama bu sadece belediyenin hazır olması ile olmaz. Esnaf, halk olarak ta hazır olmamız gerekir. Ben sahilde bulunan lokantalara gittiğimde her zaman söylüyorum. Bu işin büyük yükü sizin sırtınızda. Eğer bu insanlara kaliteli hizmet vermez seniz  bu fırsat kaçar. Sonraki pişmanlık fayda etmez. Ama Akçaabat'taki lokantalarımız birçok ilde bile yok. En iyi hizmeti verdiklerinden kuşkum yok. Eğer verilen hizmette hata yapan olursa cezasını da çeker " dedi.

Fiyat Tarifesi Her İşletmenin Olacak.

Başkan Türkmen, özellikle yaylalarda bazı işletmelerin çok pahalı fiyat tarifesi uyguladığı yönünde şikayetler aldığını ve hemen zabıta ekiplerini görevlendirdiğini belirterek "Bana bir yerden şikayet geldi. Yaylalarda fiyat tarifesinin üzerinde ücret alınıyor. Hemen zabıtaya talimat verdim. Her işletmeleri kontrol edin. İşletmenin girişine fiyat tarifeleri asılmış oldun Gelen turist veya vatandaşlarımız ne yiyecekse onun fiyatını orada görsün. Eğer farklı bir uygulama yapan olursa gerekli cezai işlemleri uygulayın, dedim" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan meclis üyesi Sami Üçüncü, her zaman turizm dediklerini ancak özellikle sahil kesiminde çok önemli eksiklerin olduğunu belirtti. Üçüncü "Akçaabat sahile gelen yerli veya yabancı turistlerin en önemli sorunu lavabo ihtiyacıdır. Gidebilecekleri  modern bir lavabo maalesef yok. Bir başka sorun ise Ortamalle'deki yol sorunudur. Ortamahalle'ye çıkarken Akçaabat Anadolu Lisesi'nin önündeki yolda parkeler yerinden çıkmış. Fen İşleri kendince çalışıyor, birşeyler yapmaya gayret ediyor. Ama  şehrin iç kısmı ve hemen arkasında kaldırımlar ottan gözükmüyor. Akçatepe yolunun bir bölümü yine çok bozuk. Ben trafik yoğun olduğu için Yaylacık yolunu kullanıyorum. Yaylacık yolu da çok bozuk" dedi.

Meclis üyesi Özkan Öztürk ise Akçaabat'ın görsel olarak eksik olduğunu ifade etti. Öztürk "Akçaabat şehir geçişinde bulunan üste geçitleri aydınlatmalıyız. Bunun örnekleri var. Şehre ayrı bir hava katıyor. Bakın hemen yanı başımızda Batum örneği var. Adamlar sadece ışık ile şehri çok güzel süslemişler. Biz de en azından şehir geçişini ışıklandırmalıyız. Buradan geçen birisi farklı bir yerden geçtiğini anlamalıdır" dedi.

meclis üyesi Erhan Nadir ise Akçaabat sahil kesiminde yapılacak su gösteriş merkezi ile Karadeniz bölgesinde olmayan bir iş yapmış oluruz dedi.ç Nadir "Daha önce bunu düşünmüştük, Akçaabat liman yanına veya sahilde bir yere Batum'da bulunan su gösterileri için bir yer yapamaz mıyız. Batum'a her giden su gösterilerini çok beğeniyor. Bunun için bir araştırma yapılmalıdır. Akçaabat'ta çok artı değer katacağını düşünüyorum" dedi.

Son olarak söz alan meclis Üyesi Cemil Kalkışım ise "Akçaabat'ta bir turizm seferberliği başlatılmalıdır" dedi. Cemil Kalkışım "Akçaabat olarak bir turizm seferberliği başlatmalıyız. Ben hiçbir şey istemden gönüllü olarak bu işte varım. Burada çok değerli meclis üyeleri var. Belediye başkanlığı yapmış arkadaşlar var. Mimarlar, mühendisler arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız da görev alsın. Bir seferberlik başlatalım" dedi.

Akçaabat'ın hala otoparkı konuştuğunu belirten Kalkışım "Turizmi nasıl geliştiririz diye kafa yormalıyken,. Ama hala otopark konuşuyoruz. Biz hala bir Yaylacık yolunu yapamadık. Ben seçimde  topal bacağımla giderek oy istedim o başkana (Büyükşehir Başkanını kastederek). Şimdi ben o adamlara ne diyeceğim. Bu böyle olmaz. Akçaabat'tın girişinden çıkışına kadar bir farkındalık yaratmalıyız" dedi.

Başkan Türkmen ise bazı eksikler olduğunu kabul ettiğini, Yaylacık yolunun ise Büyükşehir tarafından yapım çalışmalarına başlandığını belirtti.

Meclis üyesi Melike Turhan ise, özellikle Ortamahalle'de bırakılan çöplerin çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirtti. Turhan "Ortamahalle'de bırakılan çöpler sızıntı yaparak çirkin görüntüler oluşturuyor. Buna bir çözüm bulmalıyız" dedi.

Akçaabat Belediye meclisi İmar Komisyonu’ndan gelen dosyalar ile yeni gelen imar tadilatlarını görüşülmesiyle çalışmalarına devam edecek.

Belediye Meclisi’nde görüşülecek olan diğer gündem maddeleri şöyle:

Belediyeye ait Dürbinar Mahallesi Pulathane İş Merkezi zemin üstü 5’inci, 6’ncı ve 7’nci katlarda bulunan bağımsız bölümlerin satışının görüşülmesi.

Fırın ve unlu mamul faaliyetli işyerlerinin ticaret alanlarında faaliyet gösterebilmesi hususunun görüşülmesi.

Söğütlü Mahallesi F43D23D3A pafta, 446 ada, 12 nolu parsel üzerinde bulunan Söğütlü Hicret Cami ile ilgili para cezasının görüşülmesi.

Belediye Etüt Proje Müdürlüğü’nün kuruluş, görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliğinin görüşülmesi.

Belediyemiz Özel Kalem Müdürlüğü’nün kuruluş, görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin görüşülmesi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler