Mecliste Konuşulanlar

Mecliste Konuşulanlar

Akçaabat Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları başladı.

 

Akçaabat Belediyesi Şubat Ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında toplandı. Hasan Saka Toplantı salonundaki toplantıda konuşan Başkan Osman Nuri Ekim, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Belediye’ye  Yeni Müdür

Akçaabat Belediyesi bünyesinde kurulan Park Bahçeler Müdürlüğü’ne Murat Şahinbaş atandı. Murat bey peyzaj mimarı. Kurumlar arası geçiş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden belediyemize geldi. İnşallah Akçaabat’ta daha güzel çalışmalara yapacağız. Hayırlı olsun”  dedi.

17 Şubat için Etkinliklerimiz Olacak

Akçaabat’ın düşman etkinliğinden kurtuluşunun yıldönümü. Pandemi dolayısıyla kısıtlı da olsa bir etkinlik yapacağız.

Yaylacık Yürüyüş Yolu

Yaylacık Yürüyüş ve hafif taşıt yolu çalışması sürüyor. Yolun ana omurgasının oluşturulması için çalışmalar devam ediyor. Yağmur suyu deplase çalışmaları yapılıyor.

Tekel Binası Belediyeye kaldı.

Meclisi bilgilendiren Başkan Ekim, Akçaabat Belediyesi mülkünde olan ve daha önce otel ve tekstil fabrikası olması şartıyla 20 yıllığına kiralanan eski Tekel binasının tahliye edildiğini söyledi.  Başkan Ekim “Belediyemiz uhdesinde olan ve daha önce kiraya verilen tekel binasındaki kiracısı encümen kararı ile sözleşmesi fesih edilmiştir. Şimdi burasını yeniden ihale edeceğiz. Pandemi şartlarının biraz daha elverişli olmasını bekliyoruz.

Sokak Sağlıklaştırması Başlayacak

Sokak sağlıklaştırması için ihaleyi alan firma ye yer teslimi yapıldı. Ama henüz gelip başlamadı. 2 kez yazı yazdık ve malzeme teminini yaptığını ve kısa sürede gelerek çalışmalara başlayacağını belirtti.

Söğütlü Kültür Merkezi İhale Ediliyor

Seçim döneminde vatandaşlarımıza söz verdiğimiz Söğütlü Kültür merkezi inşaatı için ihale tarihi belli oldu. 24 Şubat’ta kamu ihale kurumu aracılığı ile ihaleyi yapacağız.  Söğütlü kültür merkezi bu bölgede önemli bir eksikliği gidereceğini düşünüyoruz.

Kadınlar Pazarına Otopark

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütmüş olduğumuz kadınlar Pazarı alanına katlı otopark ve Pazar yeri projesi bu ay içerisinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Yetişirse oranın da ihalesini büyükşehir tarafından yapılmasını bekliyoruz.

Büyükşehir Belediyesi’nde dile getirdiğimiz Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi yanındaki üst geçide asansör çalışması var. Proje kapsamında alt betonu döküldü e kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz.

Belediyeye Güneş Enerji Santrali

Akçaabat Belediyesi olarak elektrik maliyetlerimiz azaltmak için güneş enerjisi santrali yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 1,2 megavatlık güneş enerji sistemi olmasını planlıyoruz. Bunu Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde yaparak elektrik giderlerimizi azaltmak istiyoruz. Tabiki fizibilite raporlarına göre bu çalışmayı yapacağız.

Hıdırnebi Bölgesi İmara Açılmıyor

Orman Bakanlığı'ndan onaylı da bir imar planımız var. Bu tabii ki imar planını belediye olarak biz yaptık ve onayladık.  Turizm projesi ile gelişimi doğrultusunda kurumları eşzamanlı eşgüdümlü olarak bazı değerlendirmeleri yapıyor ve buradaki yapıların proje ile geleceği açısından da gerekli kararlar alıyorlar.  2011 yılından önce ormanlarda Kaçak olarak yapılmış yayla evlerinin bulunduğu yerler yukarıdaki yönetmeliğe göre yayla alanı olarak bakanlar kurulunca ilan ediliyor. Evler Orman Genel Müdürlüğü’nün demirbaşına kaydediliyor ve buradan da kiraya verilebiliyor.  Buraların imara açılacağı şeklinde bir durum yok. Biz mevcutlara dokunmayacağız ama ilave de yaptırmayacağız.

Eski Hastane Yeri Yeniden Planlanıyor.

Meclis Üyesi Erol Gedikli’nin sorusu üzerine cevap veren Başkan Ekim
Akçaabat eski hastanesinin altına otopark yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 40 araçlık park olabiliyor. Burayı Atatürk Parkı ile bağlayabilir miyiz. Onun üzerine de çalışıyoruz. Fakat arda bir dere var. Onun nasıl çözüme kavuşturulur bakacağız. Fakat maliyet çok yüksek olursa da buna dikkat edeceğiz.

Üniversite Batıya Taşınmalı

Trabzon Üniversitesinin batıya  taşınmasından yanayız. Akçaabat’ın batısında Darıca’da bin dönümlük bir arazı var. Burada yapılacak kampüs ile geniş bir üniversite alanı olabilir. Burada bilim insanı yetiştirecek modern bir üniversite kampüsü yapılabilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler