Marketlere Denetim

Marketlere Denetim

Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Akçaabat’ta bulunan temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde denetim gerçekleştirdi.

 

Akçaabat genelinde gerçekleştirilen denetimlerde; ürünlerin etiketleriyle kasa fiyatları karşılaştırıldı. Marketlerin işyeri çalışma ruhsatı ile vergi levhaların, fiyat ve indirim etiketlerini de kontrol eden ekipler, ürün gramajı, tüketim tarihlerini ve işyerinin genel temizliğini de tek tek inceledi.

Ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığın korunması noktasında Akçaabat’ta marketlere yönelik denetimlerin rutin aralıklarla yapıldığını ve kurallara riayet etmeyen işletmelere yaptırım uygulandığını vurguladılar.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Önceliğimiz halk sağlığını korumaktır. İlçemizde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik satış yapan işletmeler, periyodik olarak denetlenmektedir.  Ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde gerekli evrakların yanı sıra, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışta olup olmadığına da bakılıyor. Ayrıca gramaj kontrolü, etiket fiyatı ve kasa fiyatının uyuşması ve iş yerlerinin genel hijyen kurallarına uyumu da inceleniyor. Belirlenen kurallardan en az birine uyum sağlamayan işletmelere yaptırım uygulanıyor. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenle alışveriş yapabilmeleri ve bu konuda mağduriyet yaşamamalarını sağlamaktır. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz, aldıkları ürünlerin raf ve kasadaki fiyatlarını kontrol etmeleridir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan hemşehrilerimiz, istek ve taleplerini Belediyemizin 227 13 00 telefonunu arayarak ya da 0552 465 6161 numaralı whatsapp hattı üzerinden talep oluşturarak iletebilirler.” Dedi.

akcaabat-belediyesi-zabita-mudurlugu-ekipleri-akcaabatta-bulunan-temel-gida-ve-tuketim-urunlerinin-satildigi-marketlerde-denetim-gerceklestirdi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler