Lokantalar Hazırlıksız Yakalandı

Lokantalar Hazırlıksız Yakalandı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yeni kısıtlamaların yanı sıra risk kategorisi ayrımı olmaksızın tüm şehirlerde kafe, restoran ve lokantaların yüzde 50 kapasite ile açıldı. Akçaabat’ta da açılan lokantalar karara hazırlıksız yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Akçaabat’ta vatandaşlar kararı memnuniyet ile karşılarken, esnaf hazırlıksız yakalandığını dile getirdi.  ‘Yüksek risk’ altında olan Akçaabat’ta kafe sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafe, restoran ve lokantaların açılması kararını beklemediğini dile getirerek "Hazırlıksız yakalandık" dedi.

 

“Kapasiteyi düşürerek, tedbirimizi aldık”

İşletmenin müşteri kapasitesini düşürdüklerini dile getiren Akçaabat’ta esnaflar, Hasan Bayraktar “Çok hazır değildik aslında. Alınan karar bize de sürpriz oldu. Birçok yemeğimizi yapamadık. İnsanlarımızın da yeni yeni haberi oluyor.  Açtık ve bekliyoruz artık zaman ne gösterecek bize. Kapasitemizi yüzde 50’ye düşürdük, tedbirlerimizi aldık. Bu bile bir fayda saylayacaktır” dedi.

Aylardır tedbirler kapsamında kafe, restoran ve lokantalarda hizmet bulamayan vatandaşlar ise kararı duyduklarına sevindiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler