Kütüphane Ne Zaman?

Kütüphane Ne Zaman?

Kütüphane Ne Zaman?

Kuruluş tarihi 1953 olan Akçaabat İlçe Halk Kütüphanesi, günlük 100’ü bulan ziyaretçi sayısıyla bir evin ancak misafir odası büyüklüğündeki mekânında hizmet veriyor. Artan nüfus ile birlikte öğrenci ve okuyucu kitlesine hizmet vermekte yetersiz kalan Kütüphanemizin yıllardır süregelen yer sorunu çözülemiyor.

63 YILLIK

Kültür Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak kullanımına ait,Kütüphane olarak tahsis edilmeden önce Halkevi olarak kullanılan, yıllardır Halk Eğitimi Merkezi’ne hizmet veren ve bir süredir de Anaokulu eğitimi verilen binaların İlçe Halk Kütüphanesi olarak 1953 yılında tahsis edilmesine karşın 157 metrekarede hizmet vermek zorunda bırakılması 63 yıllık Kütüphanemizde, kütüphanecilik hizmeti verilebilmesini neredeyse imkânsız kılıyor.

OKUYUCU 20 BİNE ULAŞTI

Yıllardır yer sorununu halledemeyen yetkililerin, üye sayısı 542 olan, 17 bin 486 kitap mevcudu bulunan İlçe Halk Kütüphanemizin yıllık okuyucu sayısının 20 bine ulaşmasının anlamını çözememiş olduğunu savunan Kütüphanemiz okuyucuları, “Artık Kütüphane zamanıdır. Akçaabat Anaokulu’nun tahliyesinin planlandığı bugünlerde Akçaabat Halk Kütüphanesi’ne mevcut binanın tamamı kullandırılmalı, buna uygun proje çalışmalarına vakit geçirilmeden başlanmalıdır. Kütüphanemizde araştırma çalışmalarının, farklı çalışmaların yapılmasını, materyallerin kullandırılmasını istiyoruz. Akçaabat olması gerektiği gibi bir kütüphane binasını hak ediyor.” sözleriyle yetkili makamlara çağrıda bulundu.

AKÇAABAT’IN UTANCI

Her gün tıkış tıkış sandalyeleri paylaşan müdavimlerinin, tamamına ulaşamadığı kitap mevcudu yürek acıtmaya devam ederken, onlarca yayının kapalı mekânlarda rutubete maruz bırakılmasının nedeni olan yetki sahiplerinin en kısa zamanda sorunu çözüme kavuşturmalarının şart olduğunu dile getiren Akçaabatlılar, “Her beyanlarında Akçaabat’ın ilimizin en büyük ilçesi olduğuyla cümlelerine başlayan mülki, idari, siyasi, sivil toplum temsilcisi, gönüllü kim varsa Akçaabat’ın, standartlara uygun modern bir Kütüphane binasına kavuşması için çaba göstermelidir. Artık bilgisayar bölümüyle de okuyucularına hizmet veren, günlük okuyucu sayısı 100’e yaklaşan, hafta sonları kapısında kuyruklar oluşarak sırayla içeriye öğrencilerin alındığı bir kütüphanenin Akçaabat’ın utancı olduğunu herkes kabullenmelidir. Farklı bir mekân oluşturulamıyorsa mevcut yapı içerisinde kullanım alanı genişletilmelidir. Kütüphanemiz, ancak o zaman yıllardır hak ettiği geniş kullanım alanına sahip olacaktır. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” şeklinde görüş bildirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler