Kütüphane Haftasına Özel Etkinlik Yapıldı

Kütüphane Haftasına Özel Etkinlik Yapıldı

59. Kütüphane Haftası nedeniyle Akçaabat’ta, restorasyonu tamamlanıp halkın hizmetine sunulan Halk Kütüphanesi’nde, etkinlik düzenlendi.

59. Kütüphane Haftası nedeniyle Akçaabat’ta, restorasyonu tamamlanıp halkın hizmetine sunulan Halk Kütüphanesi’nde, etkinlik düzenlendi.

Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat İlçe Halk kütüphanesi işbirliğinde düzenlenen etkinliğe; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra kurum ve kuruluşları daire amirleri, kütüphanenin müdavimleri, gençler ve çocuklar katıldı.

Kütüphane Haftası etkinliğinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kitaplar bizim için çok önemlidir. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Bizler de Akçaabat’ımızdaki Halk Kütüphanemizin fiziki şartlarını daha iyi hale getirmek ve ilçemize daha modern bir kütüphane kazandırmak için kütüphanemizde Bakanlığımızla birlikte bir tadilat süreci gerçekleştirdik. Sosyal alanlarıyla etkinlik alanlarıyla, okuma ve ders çalışma alanları ile birlikte Akçaabat Halk Kütüphanemiz çok modern bir hal aldı. Öyle ki Akçaabat Halk Kütüphanemiz fiziki yapısıyla dikkatleri üzerine çekti ve Cumhurbaşkanımız Trabzon’a geldiğinde Gençlik Buluşmasını burada yaptı. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Valiliğimiz ile yaptığımız protokol sonrasında Akçaabat Belediyesi olarak Kütüphanemizin paydaşı olduk. Buraya personel ve donanım desteği sağladık. Haftanın beş günü 09-00-18:00 saatleri arası açık olan kütüphanemiz inşallah Ramazan Bayramı’ndan sonra haftanın 7 günü 09:00-22:00 saatleri arası açık olacak. Gerekli koşullar sağlandığında da ilerleyen zamanlarda 7/24 açık olmasını ağlayacağız. Burada kitap okuyan ders çalışan öğrencilere de Belediye olarak çeşitli ikramlıklarımız olacak. Şehrimize ikinci bir kütüphaneyi Söğütlü’de yaptığımız Kültür Merkezimizin üst katında oluşturarak kazandıracağız. Söğütlü -Yıldızlı bölgesindeki öğrenciler ve özellikle Trabzon Üniversitesindeki öğrencileri buradan faydalanabilecek. Bu düşüncelerle konuşmama son verirken Kütüphane Haftanızı bir kez daha kutluyorum. Sevgili gençler; okumak hayattır. Hayatın kapılarını aralayan en güzel şey kitaptır. Kitap okumayı hiçbir zaman hayatınızdan eksik etmemenizi tavsiye eder; tüm öğrencilere derslerinizde başarılar dilerim.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Kütüphanesi’nde yapılan etkinliklerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi izlendi; Karagöz ve Hacivat gölge oyunu sahnelendi.

Program sonunda Akçaabat İlçe Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyup dereceye girenlere protokol üyelerince hediye takdim edildi.

2.jpg

4.jpg

7.jpg

8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler