Kültür Gezisi Yapıldı

Kültür Gezisi Yapıldı

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası resim Çalıştayı kapsamında 9 farklı ülkeden gelen 17 resim sanatçısına Akçaabat’ın doğal ve tarihi güzellikleri tanıtıldı.

AKÇAABAT’TA ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYI KAPSAMINDA KÜLTÜR GEZİSİ YAPILDI

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası resim Çalıştayı kapsamında 9 farklı ülkeden gelen 17 resim sanatçısına Akçaabat’ın doğal ve tarihi güzellikleri tanıtıldı.

Başta Türkiye olmak üzere Hindistan, Gürcistan, Dağıstan, Cezayir, Rusya, Pakistan, Polonya ve İran’dan gelen resim sanatçıları topluluğuna Tarihi Ortamahalle, Sera Gölü, Akçatepe Tesisleri, Akçakale Kalesi, Sümela Manastırı, sahiller, liman ve plajlar gezdirildi. Şehrimizin simgeleri haline gelen doğal güzellikler ve tarihi mekanlar resim sanatçılarına ilham kaynağı oldu.

Akçaabat Belediyesi uluslararası etkinlikler için Akçaabat’a gelen gruplara kültür gezileri organize ederek resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir şekilde tuvallere yansıtan ressamlara eşsiz bir deneyim yaşattı.

Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Resim Çalıştayımıza dünyanın farklı ülkelerinden şehrimize gelen resim sanatçıları katıldı. Şehrimizde misafir ettiğimiz herkes bizim için Gönüllü Turizm Elçileridir. Resim sanatçılarımız Akçaabat’ımızın ve Trabzon’umuzun güzelliklerini deneyimledi; tarihi mekanların ise havasını soludu. Bu tecrübelerini tuvallerine yansıtacaklar. Kendi ülkelerinde şehrimizi anlatacaklar. Bu deneyim onların çevresinde ilgi ve merak uyandıracak. Böylece şehrimizi ziyaret etmek isteyecekler. 12-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılan ve bu yıl 9.’sunu gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Resim Çalıştayı’mızda sanat sever hemşehrilerimiz resim sanatının inceliklerini 9 ülkeden gelen 17 ressamdan canlı performanslarla görme fırsatı buluyor. Akçaabat’ı detaylarını tuvallerde görmek gurur verici. Hamam Çimeni Çarşısı Belediye Resim Galerisi’nde devam eden çalıştay, birbirinden ünlü ressamların yaratıcılıkları ve özgün eserleriyle devam ediyor. Sanat sever tüm hemşehrilerimizi çalıştayımıza tanıklık etmeye davet ediyorum.” Dedi.

9. Uluslararası Resim Çalıştayı,  19 Ağustos 2022 Cuma Günü Hamamçimeni Çarşısı Akçaabat Belediyesi Resim Galerisinde birbirinden ünlü 17 ressamın tablolarının görücüye çıkacağı sergi açılışı ile sona erecek.

1.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler