Konkasör Şantiyesi iptal

Konkasör Şantiyesi iptal

Şinik beldesinde bulunan konkasör şantiyesi ruhsatının iptal edilmesinden sonra, atıl şekilde bekliyor.

 Şinik beldesinde bulunan İl Özel İdaresi’ne ait konkasör şantiyesi vatandaşların şikayeti üzerine mahkeme kararıyla işletme ruhsatı iptal edilmesinin ardından, Maden Genel Müdürlüğü’de şantiyenin hammadde işlete ruhsatı da iptal edildiği öğrenildi.

 

 

Konuyla ilgili sitemize açıklamada bulunan Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Civarda yaşayan vatandaşların şikâyeti üzerine açılan davada bilirkişinin raporu uyarınca mahkeme kararıyla işletme ruhsatı iptal edilen Şinik Beldesi’ndeki İl Özel İdaresi Konkasör Şantiyesi’nin mahkeme kararının ardından  Maden Genel Müdürlüğü tarafından hammadde işleme ruhsatının iptal edildiğini belirtti. Kul, Kendilerine bildirilen eksiklerin giderilmesi için çalıştıklarını ve şantiyenin Akçaabat bölgesindeki yol yapımında kullanılan malzemeler için çalışmasının zorunlu olduğunu ifade ederek “şantiyemizdeki bazı eksiklikler nedeniyle buradaki çalışmalarımızı durdurmak zorunda kaldık. Ama eksiklerimizi giderip tekrar ruhsat için başvuru yapacağız” dedi.

 

Şantiyenin kapanmasıyla Akçaabat ve yakın ilçelerdeki bir çok yol bakım hizmetlerinde kullanılan malzemelerin temininde güçlük yaşandığını da belirten Kul  “ Bu şantiyemiz çok önemli bir işleyişe sahip. Akçaabat’taki 52 köyün yanıra yakın ilçelerdeki yol yapımında bu şantiyeden faydalanıyorduk. Burayı bir süre önce modernize ettik ve yaklaşık 750 Bin TL para harcadık. Bu şekle kalması yapılacak çalışmaların aksamasına neden olmaktadır” dedi.

 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, sorunun bir an önce halledilmesi gerektiğini aksi halde bu sezon asfalt için altyapısı yapılması gereken yolların hiçbirine asfalt yapılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

 

Günlük bin ton işleme kapasitesine sahip konkasör şantiyesinin yenilenen bölümleri 11 Temmuz 2007’ de zamanın Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın katılımıyla hizmete girmişti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler