Konak Hizmete Girdi.

Konak Hizmete Girdi.

Ortamahalle'de belediyece restore edilen konak Vali Abdil Celil Öz'ün katılımıyla hizmete girdi.

akcaabathaber.com haberidir.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde  belediyece  restore edilen konak Vali Abdil Celil Öz'ün katılımıyla hizmete girdi.

Akçaabat Belediyesi'nce restore edilerek özel işletmeye kiraya verilen Orta Mahalle Mehmet Efendi Konağı hizmete açıldı. Açılışa, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Öz, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da son dönemde değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu ifade etti.

Vali Öz "Kültür varlıklarının restorasyonu ve tarihi niteliklere sahip ve turizm konusunda önemli bir değişim yaşıyoruz. Bu anlamada Akçaabat ve Ortamahalle çok kıymetli bir değer. Trabzon'da mekan ve zaman olarak çeşitliliğe ihtiyacımız var. bu konuda önemli altyapı yatırımlarımız var. Yerel yönetimlerimizin bu anlamda projeleri var. Ancak en önemlisi özel sektörün bu konuları sahiplenmesi. Burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Belediyemiz bu binaları restore etti, özel işletmecilerimize verdi. Trabzon'da ev pansiyonculuğuna ciddi ihtiyacımız var. Trabzon'da yaklaşık 12-13 bini bulan yatak kapasitemiz var. Bu sayı Trabzon'u taşımıyor. Yerel turizmciler ve tur operatörleri konaklama yeri bulmakta güçlük çekiyor. Mevcut işletmelerin kalitesini artırırken, diğer taraftan ev pansiyonculuğu konusunda da çalışma yapmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bölgede yapılacak turizm yatırımlarında kötü yapılaşmaya izin verilememesi gerektiğini ifade eden Vali Öz "Kültür varlıklarımızı korumalıyız. Bu güzelim Ortamahalle'de ve etrafında çirkin yapılaşmaya kötü apartman yapılaşmalarına izin vermemeliyiz. Bu silueti kapatmamalıyız. Hem yerel yönetim olarak, hem vatandaş olarak bu kötülüğü bu memlekete yapmamalıyız. bu nedenle ortak çalışmalı ve bu değeri korumalıyız. Ortamahalle bu gün Safranbolu gibi ortak özelliklere sahip bir çok yerden daha üstün özelliklere sahip. Deniz manzarası ile, güzelliği ile, yeşili ve kokusuyla farklı bir bölge. Burayı gözümüz gibi korumalıyız" dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada, belediye olarak öncelikle hedeflerinin turizm olduğunu ve yatırımları ve projeleri bu doğrultuda yaptıklarını ifade etti. Başkan Türkmen "Akçaabat'ın girişinde Kültür , Sanat ve Turizm şehri yazıyor. Trabzon'a gelen her turizm Akçaabat sahilindeki lokantalara uğruyor. Bu turistleri şimdi  Orta mahalleye ve yaylalarımıza çıkartmamız gerekiyor. Biz belediye olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Burada da yapmış olduğumuz restorasyon ile özel işletmelerin önünü açmayı amaçladık." dedi.

 Yapılan konuşmaların ardında Mehmet Efendi Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

akcaabat-mehmet-efendi.jpg

akcaabat-sefik-turkmen-001.jpg

akcaabat-ortamahalle1.jpg

akcaabatta-tarihi-konak-aclidi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler