Komutanı Anlattılar

Komutanı Anlattılar

Akçaabatlı Komutanı Birde Ailesinden Dinleyin

akcaabathaber.com/ ÖZEL HABER

Haber: Nesrin BAYRAM / Cemil BIYIKLI

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ikinci gün oturumu sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi şekillendi. Kara Kuvvetleri Komutanı ise Akçaabatlı hemşerimiz Orgeneral Salih Zeki Çolak oldu.

Akçaabat’a bu gururu yaşatan Salih Zeki Çolak’ın Akçaabat’ta yaşayan ailesini ziyaret ettik ve onlardan Salih Zeki Çolak’ı anlatmalarını istedik.

Babası yıllar önce rahmetli olan, annesi ise GATA’da tedavi gören Salih Zeki Çolak’ı ailesi anlattı.

Akçaabat’a “Kara Kuvvetleri Komutanı” unvanıyla büyük bir gurur yaşatan, aile arasında genellikle “Fikret” ismi ile anılan Salih Zeki Komutanı Akçaabat’ta yaşayan ailesi ve yakınları anlattı.

 

amca.jpg

   Amcası yere göğe sığdıramadı.

 Fikret yani Salih Zeki Komutanın çocukluğundan beri çok iyi ve  çalışkan olduğunu söyleyen amcası Hasan Çolak,” Fikret(Salih  Zeki) hep başka bir çocuk olmuştur. Çocukluğundan beri hep  farklıydı zaten çalışkandı en önemlisi de merhametliydi. Halen  daha da öyledir. Adamına sadıktır. Nerede olsa sahip çıkar  yardım eder. Oralara gidip te buradaki adamını unutmaz. Bizi  unutmaz. Fırsat buldukça Akçaabat’a gelir bizi, babasının  mezarını ziyaret eder öyle gider. Vefalı bir insandır yani” dedi.

 

 

 Ağabeyimden daha yakındır bana

Salih Zeki komutanı ağabeyisinden daha yakın gördüğünü söyleyen amca kızı Aysel Çolak Baş,” Fikret (Salih Zeki) abim benim için hep farklı olmuştur. Kendi abimden görmediğim yakınlığı merhameti ondan görmüşümdür. Sadece bana değil herkese karşı hep öyleydi, askerine bile.” Dedi.

 

amcaoglu.jpg

  Amcaoğlu sitem etti.

 Salih Zeki Çolak’ın Genelkurmay başkanlığını hak ettiğini  söyleyen amcaoğlu Osman Nuri Çolak, “ Fikret (Salih  Zeki)  çok başarılı bir askerdir. Onun olması gerek yer  Genelkurmay Başkanlığıydı, Kara Kuvvetleri Komutanı  yaptılar onu. O, bunu hak etmedi ancak yapacakta bir şey  yok” şeklinde konuştu.

 

 

 

komutaninailesi.jpg

(Kara Kuvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın amcası ve çocukları ile Çolaklı Mahallesi muhtarı)

Muhtar tebrik etti

Çolaklı Mahallesi muhtarı aynı zaman da akrabası olan Selim Aydın, “Mahallemizde yetişmiş Kara Kuvvetleri Komutanlığına kadar yükselmiş olan Salih Zeki Çolak’a bu görevinde başarılar diler vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

komutanin-evi.jpg(Kara Kuvvetleri Komutamı Salih Zeki Çolak'ın doğduğu ev)

koutaninokulu.jpg( Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın okuduğu Devrim İlkokulu)

komutan-karne.jpg(Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak)

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler