Kırımlı'dan 18 Mart Mesajı

Kırımlı'dan 18 Mart Mesajı

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Taygun Kıvanç Kırımlı 18 Mart Mesajı Yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü. Bu tarihe ''Şehitler Günü'' adını veren Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünü gurur içinde idrak etmekteyiz. Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk miletinin yazmış olduğu eşine rastlanmayan bu büyük destan, üç kıtada hükümran olan atalarımızın, uzun yıllar süren bir geri çekilmenin ardından, Anadolu’yu savunma ve vatan ilan etme savaşıdır. Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü ve mermi ile ilan etmiştir. Emperyalist devletlere karşı şanlı ceddimizin emaneti olan topraklarımızı, göğüslerini siper ederek savunan ve bu uğurda bedenlerinden vazgeçen aziz şehitlerimizin kahramanca direnişleri emsalsizdir. Bu sebeple; hayatlarının baharında, aziz vatanımızı muhafaza etmek, işgal ve tacizlerden kurtarabilmek için canlarından vazgeçen şehitlerimizin hak ve hatıralarının her daim farkında olunması gerekmektedir. Dileğimiz, üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl vatan olduğunu hiç kimsenin aklından çıkarmamasıdır. Ve yine unutulmamalıdır ki, geçmişte düveli muazzamaya karşı gösterilen bu muhteşem milli gayret, şartlar olgunlaştığında bugün de yeniden gösterilecektir. Son yurdumuz Anadolu'nun muhafazası gerektiğinde, her türlü çabanın gösterileceğine ve tüm unsurlarıyla milli varlığın, aziz vatanımızı yaka paça savunacağına hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Türk milletinin Çanakkalesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatanseverler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla hedeflerine ulaşamayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta cümle Osmanlı ordularının sevk ve idaresinden sorumlu, iki yıl önce balkan bozgununda tarumar olmuş orduyu “kimi hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela” olan itilaf ordularına karşı destan yazacak dirence eriştiren dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın, Çanakkale Cephe komutanı Otto Liman von Sanders’in ama asıl ATSIZ hocamızın da “Sakarya subayların, Çanakkale erlerin zaferidir.” tarihi tespitinde de belirttiği gibi adı sanı olmayan cengaver atalarımızın ruhları şad olsun.

Üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran tüm aziz şehitlerimizi minnet duygularımızla anıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler