Kiralar ne Kadar Arttı?

Akçaabat'ta Belediye Kiraları ne Kadar Arttı?

Akçaabat Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarına devam ediyor. Meclis gündeminde yer alan 2023 Yılı gelir tarifesi mecliste görüşülerek resmiyet kazandı.

Akçaabat belediye Meclisi 2022 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2023 Yılı Gelir Tarifesi onaylandı.

Başkan Ekim ‘Kiralarda En Uygun Olanı Yaptık.

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bugün resmi olarak açıklanan yeniden değerlendirme oranı % 122’dir. 2023 yılı için belediyenin kirada olan işyerleri için belirledikleri kira artışlarının % 60 ile %70 oranında artırılmasına karar verdik. Şöylede bir durum var. Bir dükkan ile yanındaki dükkan aynı işi yapıyorlarsa bunu da değerlendirdik ve buna göre bir karar aldık. Özel bir firmaya da bizim dükkanlarımız ile ilgili bir çalışma yaptırdık. Bunların değerlendirmesi sonucu çıkan rapor doğrultusunda, yine mevcut değerlerin altında kalacak şekilde kiralarımıza 60 ila 70 arasında artış yaptık” dedi.

Demirci “Kiralar Otel Kirası Kadar Olsun”

2023 Gelir Tarifesinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Tüncay Demirci, Otel olarak kiraya verilen Tekel binasının kirasının çok düşük olduğunu savundu. Demirci “Kiraların yeniden değerlendirme noktasında yeni bir kriterimiz oldu. İhalesini yaptığımız 4 yıldızlı otel. Buranın kirasının baz alarak belediyenin kiralarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili dilekçemiz oldu. Bunun da değerlendirmeye alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Pualthane’den çekilmek istiyoruz.

CHP’li meclis üyesi Mehmet Özbayrak, Pulathane İş Merkezi’ndeki belediyeye ait dükkanların satılıp satılmayacağını sorması üzerine Başkan Ekim “Pulathane İş Merkezi’nde belediye olarak % 10 civarında bir yerimiz kaldı. Bu dükkanları satabiliriz. Fakat ekonomik şartların biraz daha düzelmesi lazım. Bizim oradaki dükkanlarımızın aidatı, yakıtı gibi belediyemize giderleri oluyor. Piyasa oturduktan sonra o dükkanları satabiliriz” dedi.

Akçaabat Belediyesi 2023 Yılı Gelir Tarifesine ortalama %80 ila %90 oranında zam yapılarak meclisten geçti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler