Kent Konseyi Taşınmaya Karşı

Kent Konseyi Taşınmaya Karşı

Akçaabat’ta yapım çalışmalarında sona yaklaşılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’ne Trabzon Spor Lisesi’nin taşınacağı yolundaki söylentilere Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse tepki gösterdi.

KENT KONSEYİ TAŞINMAYA KARŞI

Akçaabat’ta yapım çalışmalarında sona yaklaşılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’ne Trabzon Spor Lisesi’nin taşınacağı yolundaki söylentilere Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse de tepki gösterdi.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Trabzon Spor Lisesi’nin yerinde kalması ve İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nin Trabzon’un ikinci spor lisesi olarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni kadrosu ve öğrencileriyle hizmete girmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’un 5, Adana ve Ankara’nın 3’er, Antalya, Hatay, İzmir, Kütahya, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’ın ise 2’şer spor lisesi bulunduğunu hatırlatan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, “Bunca şampiyon ve şampiyonluklar çıkartan Trabzon’da iki spor lisesi olmasından daha doğal ne olabilir ki? Trabzon bunu çoktan hak etmiştir.” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih köse, şunları söyledi:

“Biz diyoruz ki Akçaabat’ta yapılan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi ikinci bir lise olarak hizmet vermeli. Doğrusu da budur. Ama son yıllarda Trabzon'a gelen eğitim yöneticileri sanki Trabzon'u değil de kendi koltuklarını düşünmektedirler.

Hadi göreyim sizi yeni yöneticiler. Tarih sizleri de Trabzon'a ikinci bir spor lisesi kazandırdılar, diye yazsın. Bir de   yerel yöneticiler ve spora hizmet etmiş futbol oynamış, karate yapmış vekillerimiz lütfen bu işin takipçisi olun ve yeni yapılan okula Trabzon Spor Lisesini taşıtmayın. O yerinde kalsın. Yeni ekip yeni okulda olsun. Gerekirse İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi bekletilsin ve 2024-2025 yılında sınavla sporcu alsın ve eğitime başlasın.  Böyle yaparsanız hep beraber mutlu oluruz. Akçaabat halkı ve sivil toplum örgütleri burayı ayrı bir spor lisesi olarak görmek istiyor.” dedi.

KAYNAK AKÇAABAT GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler