KAZAYA DAVETİYE

KAZAYA DAVETİYE

Planlama hatası yapılan Salacık Mevkii’ndeki döner kavşak adeta faciaya davetiye çıkartıyor.

Planlama hatası yapılan Salacık Mevkii’ndeki döner kavşak adeta faciaya davetiye çıkartıyor. Üç köyün kullandığı tali yola girmek isteyen sürücüler, 50 metre boyunca ters şeritten gelen araçlarla burun buruna seyrediyor.

50 METRE TERS GİDİŞ

 

İşyerlerinin önlerine bariyer yapmakla ün yapan, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü asıl yapması gereken görevleri savsaklayarak adeta trafik kazalarına davetiye çıkartıyor. Karayolları’nın, Akçaabat’ın Salacık Mevkii’nde yaptığı hatalı döner kavşak, 3 köyün kullandığı tali yola girmek isteyen sürücüleri ölümle burun buruna getiriyor. Köylerine gitmek için, ters şeritten 50 metre tehlikeli bir şekilde seyreden araçlar, karşı yönden gelen araçlara rağmen yollarına devam ediyor.

 

3 KÖYÜN GİDİŞ YOLU

 

Kavşağın yanlış yere yapıldığını belirten vatandaşlar, köy yollarının yıllardır orada olmasına rağmen bu yanlıştan dönülmemesine anlam veremiyor. Bölgede bir çok kez kaza yaşandığını belirten Erkan İleli, “Köy yolu olmasına rağmen kavşağı 50 metre ileri yapmışlar. O yolu Salacık, Yeniköy ve Zeytinlik köyleri kullanıyor. Burada oturanlar Trabzon’dan dönüşte bu kavşağı kullanıp ters istikametten gidiyor. Bu kavşağı nasıl planladılar, anlayamıyoruz” dedi. (Karadeniz'de Sonnokta/Onur Emre Sarısoy)

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler